Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 9 juli 2024

Dicht geslibd...

Hilarisch ben ik soms! Weet je nog van die blogpost, precies een half jaar geleden?? Die lofzang op die ruimte die ik had gekregen? Whaaaaahahahahaha, grapje! In een half jaar tijd is de extra ruimte helemaal, compleet dicht geslibd. Met wolletjes en draadjes, dat dan weer wel. Toen die dozen met de wintercollectie binnenkwamen kreeg manlief een hartverzakking. Ik suste de boel nog door te zeggen dat het vooral volume was en niet zoveel gewicht - wat natuurlijk totaal geen steekhoudend argument was. 

Dus tufte manlief maar weer eens naar Ikea, reed natuurlijk een keer verkeerd - wat uiteráárd mijn schuld was, want ik zat thuis 😁😂 - en samen schroefden wij weer een Kallaxje in elkaar. Echt de láátste! Nog lampje verzetten, stof van 20 jaar naar beneden laten zakken..... en toen gaan vulllen. Op de klefste dag van deze zomer, de winterbollen in het vak. Hoe bedenk je het, he?


Maar ik kon deze bjoeties echt niet meer in de dozen laten zitten. De winterboekjes zijn er ook al! Natuurlijk zijn er nog volop zomergarens en nog lang niet alles heeft een goed plekje maar of zie zomer nou wel of niet gaat komen: ooit wordt het weer winter! De code-oranje-bui is hier inmiddels weer overgetrokken en ik stop er mee voor vandaag.


Voor ik aan een nieuw projectje ga beginnen moet ik eerst maar eens een WIPje afmaken,
maar mijn handen werken (weer) niet erg mee. 


Deze heerlijk zachte trui van Lang Phoenix moet eerst af voor ik een nieuw draadje ga uit proberen!


En af en toe een bolletje aaien!


Morgen is de winkel weer open vanaf 9.00 uur, van harte welkom!

4 opmerkingen:

 1. Het ziet er gweldig uit! Luilekkerland!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Doet me denken aan lang geleden. Op de warmste dagen de winter bolletjes installeren. Vervelend weer last van je handen, sterkte ermee. En ja af en toe een bolletje aaien geeft ook voldoening.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oef....die winterbolletjes zijn vaak wel groter :-) Lief dat hij weer open en neer is gereden naar Ikea. Gelukkig paste de kast er nog bij :-) Ze zijn wel heel mooi die kleuren. Jee jouw handen vinden alles inderdaad niet leuk. Helpen katoenen handschoenen niet als je met garen aan de slag gaat?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie kleuren, het zijn net snoepjes van vroeger. Dichtslibben op deze manier is voor ons, als consumenten, niet ongezond. Née, juist het tegendeel. Het zorgt voor welzijn en ontspanning. Elke dag breien, haken of iets anders met een draadje.... Keeps the doctor away

  BeantwoordenVerwijderen