zaterdag 14 januari 2023

Slangenpad

Toen ik vanmorgen de winkel opendeed had ik geen hoge verwachtingen van het aantal bezoekers op deze dag. Wat een treurnis! Wat een nattigheid!

Maar gelukkig trotseerden nog velen de regen en de wind en kwamen nog bolletjes halen voor een projectje. Januari en februari zijn van die "tussenmaanden". De winter begint vaak pas echt maar ondertussen begint het ook wel een beetje te kriebelen als straks de zomerdraadjes binnenkomen. Maar de vooruitzichten voor volgende week zijn gewoon winters, en daarom kan deze heerlijke sjaal prima. Het is een easy-peasy-geschikt-voor-alle-draadjes-sjaal. Te maken in alle soorten garens.




Het is de Slangenpad-sjaal van Sascha. Je kunt het losse patroon kopen via Etsy of Ravelry en het staat ook in het eerste boek Sjaals van Sascha. De basis is gehaakt van een effen basic garen. Dat kan merino, acryl, katoen zijn, wat je zelf fijn vindt. Het slangenpad haakje met een contrastdraadje, in dit geval een handgeverfd sokkendraadje. Het is mooi als in dat draadje wat kleureffecten zitten, of neem een langzaam verloop (Jawoll Magic Dégradé of Scheepjes OurTribe). Het is snel te haken en dan heb je er deze winter nog plezier van!


De naam en het effect doen me denken aan het Slangenpad wat ik ooit liep in mijn jonge jaren (ééuwen geleden 😂) naar Massada, Israël, toen ik daar 2 jaar woonde.


Een hele klim! De sjaal heb ik toen niet nodig gehad 😁, de mooie herinneringen zijn gebleven.











2 opmerkingen: