donderdag 14 mei 2020

Inspiratie

Het zal je niet verwonderen dat ik onze brei/haakclub-avondjes heel erg mis. Ik mis het geschater, de gezelligheid, de plagerijtjes, de vriendschappen en niet te vergeten de inspiratie die ik krijg van alles wat iedereen aan het maken is. Die verrassende kleurencombinatie, die grappige sok, dat bijzondere patroon - vaak levert het weer een blogpost op! We hopen dat we ergens in september weer bij elkaar kunnen komen maar het is nog allerminst zeker. Gelukkig komt er nog wel eens een prachtig project voorbij in de winkel of via een appje of mailtje. Met plezier laat ik je weer wat zien:



Petra maakte van een unicat-bol deze prachtige brede stola. Een gevalletje waarbij de kleur en het patroon helemaal aanvullen want deze kleur Tartan werd gebreid in een Argyle-lacemotief. Ze gebruikte een grote bol van 1270 meter voor een grote en brede omslagdoek/stola. 
Het gratis patroon is te vinden op Ravelry.


Extra grote bollen unicat zijn altijd te bestellen van vrijwel elke kleur, maar die heb ik niet standaard op voorraad. Maar als je dit exemplaar dan weer ziet is het altijd de moeite om op je favoriete kleur in de juiste lengte te wachten!


Een héle andere uitstraling heeft deze prachtige Lentebloesem-sjaal van Ans. Ze haakte het patroon van Sascha van een speciale editie unicat. Deze is niet meer leverbaar maar de kleur Bazar lijkt er sprekend op:




In principe heb je aan 900 meter genoeg voor een royale sjaal. Wil je het patroon een keer extra haken in de breedte of een héle lange sjaal, dan kun je voor een extra lange bol kiezen. 
Ik blogde vorige week al over de Lentebloesemsjaal met héél ander garen. Heerlijk dat deze patronen zo veelzijdig zijn, je kunt het uitproberen met zo veel verschillende soorten garens.

Weten jullie dat alle patronen en boeken van Sascha nu via haar eigen website  (alasascha.com) te bestellen zijn? Geen gedoe meer met creditcards, paypal of Engels? Gewoon betalen met i-deal! Natuurlijk blijven wij in de winkel ook de patronen en boeken van Sascha verkopen. 




2 opmerkingen:

  1. Ik heb het patroon in ieder geval opgeslagen. Ik hoop voor jullie dat het in september weer gaat lukken. Dan weten ook wij dat het veilig is om bij elkaar te komen voor wat dan ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan me goed voorstellen dat je die gezelligheid mist.
    Wel heel fijn dat je ons blijft inspireren via deze weg.
    Er komen veel te veel leuke ideeen voorbij ;-). Deze sjaals zijn ook weer zo mooi.

    BeantwoordenVerwijderen