vrijdag 23 augustus 2019

Van start!

Gisterenavond zijn we weer gestart met de Brei- en Haakclub. Het is nog behoorlijk zomer en de schoolvakanties zijn hier nog maar net voorbij, ik had eerlijk gezegd nog niet het idee dat het druk zou worden. Maar niets is minder waar - het was vólle bak! Super-gezellig weer en het was ook erg leuk om naast de bekende ook weer nieuwe gezichten te zien.


Nieuwe plannen werden gesmeed en daarover laat ik later nog wel meer zien....


En liet ik van de week de handgeverfde strengen zien die net van de waslijn kwamen: ik moet maar snel weer aan de slag, want de strengetjes gaan echt hard. Van de Katharina-pakketjes is er nog maar 1 over en de mand met kleurtjes is al weer stukken minder vol.

Heb je nu één streng handgeverfd garen gekocht en weet je niet precies wat je er mee moet (sokken breien kan uiteraard altijd!), ik vond nog een mooi patroontje op Ravelry:


Bij het patroon van deze Stormy Sky Shawl is gebruik gemaakt van steken die weinig garen gebruiken (gaatjes/omslagen en luie wijvensteek) én er is gebreid met een grote naald zodat je de sjaal luchtig wordt en bovendien aardig groot. Wollen garens kunnen dit goed hebben.


Een één streng handgeverfde sokkenwol heb je al genoeg! Je vindt het Engelse patroon bij Life is Cosy en je vindt hier zelfs een gehaakte variant. Wil je je sjaal zo mooi en kant-achtig hebben? Vergeet dan niet om te blocken/op te spannen. 


Foto's Ravelry

Snel aan de slag? Kies dan nog een mooi uniek strengetje uit de Webshop of kom langs in de winkel.







2 opmerkingen:

  1. Leuk dat het weer geslaagd was. Trouwens hele mooie omslagdoeken zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aan het einde van de vakantieperiode krijgen veel mensen weer zin in breien en haken. Dat zie jij bij jouw brei- en haakclub en aan de verkoop van die mooie geverfde garens. De sjaals zien er prachtig uit. Je hebt weer echt iets moois gevonden om te maken.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen