dinsdag 30 april 2024

Genieten

Toen ik zondagmorgen heel vroeg over de Markt in Middelburg reed en de ongelooflijke hoeveelheid bekertjes en andere troep zag liggen, vroeg ik me wel af wat een feestje kan betekenen. De opruimploeg stond al weer klaar en 's middags was er van de bende niets meer te zien, gelukkig. Ik bracht mijn zaterdag veel rustiger door, ik hou meer van een gezellig dorps  stadsfeestje zoals bij ons.





De 40-jarige Oranjevereniging had er echt weer een feestje van gemaakt, klassiekers als een aubade, versierde optocht, spelletjes en het zonnetje kwam regelmatig om een hoekje kijken. Het is een dag dat je zoveel mensen tegenkomt en spreekt - heerlijk ongedwongen.
Op Koningsdag is ook het Museum open en we ging de nieuwe expositie even bekijken. Hoewel ik er toch regelmatig kom, zie ik telkens weer wat nieuws.


Tegenover het museum vind je het Uusje van Eine, een vissershuisje ingericht zoals het ca 100 jaar geleden was. Het is de moeite waard om even de kelder in te duiken, je duikt dan letterlijk dieper de geschiedenis in. In het Uusje vind je ook nog een originele visserstrui in vlaggetjesmotief met oksel - en halsspietjes. Het museum is in de zomermaanden open op woensdag- en zaterdagmiddag. Hier vind je alle informatie. Het museum is schuin tegenover onze winkel.


Deze kwamen we tegen op een versierde fiets!😍


Inmiddels draaien we we weer bijna als vanouds. De eerste steekjes zijn gebreid. Mijn hand is nog niet helemaal genezen maar eeeej, 50+ he - dan mag je er wat langer over doen!


Ik heb een niet te groot projectje opgezet, ik brei een Linus met een bol van die zachte Noro Kompeito. Aan één bol heb ik ruim voldoende en elke avond brei ik steeds wat meer. 


Ik pak de fiets ook weer naar Job2. Met dit soort zonsopkomsten is het geen straf om te fietsen.
En vandaag trof ik een envelopje in de brievenbus, met een cadeaubon van de Oranjevereniging. Hoe leuk is dat? De etalage blijft nog even zo, het staat wel zo vrolijk 😉!


Jullie zijn weer helemaal "bij", morgen zijn we weer open vanaf 9.00 uur, van harte welkom. Ook de brei- en haakclub op donderdagavond gaat weer gewoon door!





3 opmerkingen:

  1. Leuk dat het feest zo gezellig was bij jullie. Raar dat mensen alles maar op de grond gooien terwijl er beslist genoeg afval containers genoeg hebben gestaan. Petjes af voor de rotzooi ruimers. Idd de etalage nog even zo houden hij past ook bij de herdenking en feestdag van komend weekend. Voorzichtig aan met jouw hand hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat het clubje donderdagavond weer door gaat!
    Tot dan👋

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk een gezellig feest bij jullie.En je etalage is erg gezellig lekker zo houden zeker nog tot 5 mei.En fijn dat het al weer beter gaat met je hand ik denk met je mee want k ben er ook al lang uit na mijn operatie.
    Elke keer een stapje verder.
    En er is ook geen haast mee elke keer een stukje.

    BeantwoordenVerwijderen