zaterdag 18 juni 2022

Visserijdag 2022

Het leek erop dat het vandaag zo'n dag zou worden dat ik de hele dag zou wachten tot er niemand zou komen. Het was warm en lomerig weertje, de wegen naar het strand stonden vol en in onze straat was het uitgestorven. Ik was nét van plan mijn stukje te schrijven voor het blog (over hoe saai zo'n dag kan zijn) toen er nog een zeldzame klant binnenkwam..... tot mijn grote verrassing stapte Loret Karman onze winkel binnen! Ik heb Loret jaren geleden een keer op de Handwerkbeurs (denk ik?) ontmoet en ik volg haar vooral digitaal want Amsterdam en Arnemuiden liggen nou niet echt naast elkaar. Maar Loret was vanmorgen naar het Zeeuws Museum geweest waar ze meewerkt aan een prachtig project en Middelburg - Arnemuiden is wél lekker dichtbij! (En het is de moeite waard om deze tentoonstelling nog te bezoeken)


Nou, mijn dag was gemaakt! Héérlijk om met zo'n geïnteresseerde creatieve geest te praten, die maar een half woord nodig heeft om te begrijpen wat je bedoelt! Ze zag gelijk de creatieve mogelijkheden van het boekje Bont, en we spraken over Zeeuws brei- en haakwerk, Tante Zoet en de Visserstruien, Textiel en Schortenbontjes en nog veel meer. De tijd vloog voorbij, wat een superleuke middag!

Waar ik éigenlijk over wilde bloggen was de Visserijdag die volgende week weer wordt gehouden in Arnemuiden. Het sluit ook weer aan bij elkaar want als de temperatuur een beetje redelijk is trek ik onze klederdracht weer aan voor de gelegenheid. 


Het belooft weer een hele leuke dag te worden met heel veel activiteiten. We hebben dit jaar geen kraam voor de winkel maar je vindt alles wat je nodig hebt bij ons binnen, uiteraard met heel veel Zeeuwse projecten en inspiratie!

1 opmerking:

  1. Wat super leuke ontmoeting ik kwam haar voorf hef laatst tegen in Tilburg

    BeantwoordenVerwijderen