zaterdag 7 mei 2022

Tegeltjes

We gaan langzamerhand aftellen! Over 4 weken is het Brei- en Haakfestival al. De grote lijnen zijn er al lang, maar nu wordt er puntjes op de i gezet, er wordt geschaafd, veranderd en de briljantste idee毛n komen op als de tijd gaat dringen. Het is als met Sinterklaas-gedichten: de beste zijn n茅t op tijd klaar 馃槀 .

Het verschil met andere jaren is wel dat mijn zak met tijd iets minder gevuld is. Ik zag deze week weer zoiets prachtigs, maar dat moet ik dan maar bewaren voor mijn pensioen....

Patronen en ontwerp: Azul van Tinna Th贸rud贸ttir Thorvaldsd贸ttir

Het patroon Azul van Tinna Th贸rud贸ttir Thorvaldsd贸ttir doet denken aan Portugese tegeltjes. De techniek is mozaiek-haken en dit kussen is gehaakt met  - jawel - sokkenwol! Het patroon bestaat uit 36 patronen van verschillende tegeltjes die je in verschillende volgordes kan haken. Wow! Dat schept mogelijkheden.... zoals dit prachtige kussen maar ook een hele deken of een tas is uiteraard prachtig. 


Het patroon is te koop via Ravelry. Tinna maakt echt de prachtigste patronen, je vind ze hier op een rij. 
Helaas verkoopt ze er geen tijd bij 馃榿...



Het bleek deze week sowieso een week van blokjes, streepjes en grafische patronen maar daar ga ik nog lekker - met hulp van anderen - op broeden. Wordt z茅ker vervolgd...



4 opmerkingen:

  1. O dat is echt super mooi. Dit is een mooi idee voor het vervangen van mijn versleten kussenhoesjes. Ik ga gelijk bij haar kijken. Bedankt weer voor de tip en dat terwijl je zo super druk bent met de voorbereidingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig. Alle patronen van Tinna zijn heel mooi. En het moza茂ek haken is heel leuk en simpel met een fantastisch effect.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtog die "tegeltjes"!
    Succes met de voorbereidingen.

    BeantwoordenVerwijderen