zaterdag 25 september 2021

Laatste loodjes

De laatste loodjes wegen het zwaarst... en dat gaat voor mij wel een beetje op. Nog 2 dagen werken in het verpleeghuis en dan heb ik 2 weken vakantie en daar kijk ik echt erg naar uit. Een lange zomer met een  krappe bezetting, de winkel en bijbehorende sores en nog een gezinsleven zorgen er voor dat ik wel uitkijk naar een paar dagen vrij. De overgang en het schakelen tussen 2 banen is soms best lastig en blijkbaar ben ik de onschuld van de jeugd voorbij en lig ik er wel eens van wakker. Na een paar maanden in de hoogste versnelling mag het voor mij nu wel even wat langzamer.

Echter......tussen de bedrijven door verfde ik deze week ook nog zo'n 100 strengen wol! Nu verf ik héél graag maar dat opruimen rond middernacht is soms een dingetje 😉 en er zat nu toch wat tijdsdruk achter.

Ik kreeg deze week nieuwe verfkleurtjes binnen met namen die echt uitnodigden tot experimenteren: Aztec Gold, Midnight Blue, Safron Spice, Blued Steel, Chinese Red, Imperial Blue, Royal Purple..... wees eerlijk - dat kon ik toch niet weerstaan? Dus staat de tuin weer vol met kleurtjes. In de loop van volgende week gaan heel veel van deze strengen op de post voor de abonnementjes, de rest komt in de winkel.

Volgende week zijn we gewoon open volgens normale openingstijden maar daarna sluit de winkel een weekje (een keer écht, écht vrij is wel zo lekker). Dat betekent dat de winkel van 4 t/m 9 oktober gesloten is, ook worden dan géén bestellingen verzonden. Dus wil je nog inslaan voor een herfst-projectje, kom dan volgende week.

Tot slot voor het weekend het nieuwe patroon van Jellina in de spotlights. Jellina is een kei in het omzetten van mooie breipatronen en -ideeën naar een haakpatroon. Zo maakte ze deze prachtige omslagdoek/sjaal met verkorte toeren:Je vindt het gratis patroon van deze prachtige sjaal op Jellina's blog (of je koopt voor het gemak een PDF). Jellina maakte 2 varianten, een grote met 2 verloopbollen en een kleinere van 1 bol waarbij je van binnen en van buiten haakt. Alle details vind je bij Jellina
Er zijn zoveel mooie combinaties mogelijk, uiteraard kun je ook voor effen kleuren kiezen (of een combinatie van verloop-garen en effen). Zoek je een bijzondere verloopbol? Je vindt ze hier op een rijtje. En heel handig: de unicatbollen zijn in verschillende lengtes te bestellen!

Fijn weekend allemaal!7 opmerkingen:

 1. Werk ze nog even en geniet dan van een welverdiende vakantie. Het is je gegund.

  Groetjes, Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk vooruitzicht. Die draadjes zien er heerlijk vrolijk uit. Maar tot middernacht bezig zijn met verven is wel slopend. Maar nog heel even en dan gewoon lekker niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geniet van je vakantie en sterkte met de laatste 2 dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een waslijn vol moois weer. Heerlijk om naar te kijken.
  Werk ze nog de komende week en alvast fijne vrije dagen gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. geniet van je 'echt - echt - echt dicht' weekje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. You can’t step out and do the things that you were doing a few years back. Due to this,
  everyone needs something to be entertained and enjoy.
  Fantasy cricket is something that can help you be entertained and enjoy at the same time.
  Fantasy cricket is a game that allows you to earn real money.
  best cricket games
  best cricket games for android

  BeantwoordenVerwijderen