vrijdag 6 december 2019

Stella - zó zacht

Vlak voor het Brei- en Haakfestival van afgelopen zomer schreef ik over de bolletjes die toen net binnengekomen waren. Ik beloofde dat ik de kleurtjes in de webshop zou zetten maar het garen bleek zo geliefd dat ik telkens weer tekort kwam en toen kwam het er gewoon niet meer van. Deze week kwamen weer wat kleurtjes binnen, dus nu heb ik er maar eens werk van gemaakt 😉.

Sommige draadjes verkopen zichzelf - als je er ook even aan voelt....!


Dit zijn dus de bolletjes Stella, een superzacht garen van Borgo de Pazzi. Dit móet je even voelen, dan ben je óm! De zachtheid komt van de 50% Bamboe (de andere helft is polyamide). Deze samenstelling maakt het garen geschikt voor zoveel verschillende projectjes. De looplengte (210meter op 50 gram) is zeker ook een pré. En € 3,50 voor zo'n zacht draadje is zéker niet te veel.

Wil je sokken breien maar wil je géén wol gebruiken? Of vind je sokkenwol toch kriebelen? Met dit draadje kun je prima sokken breien. Het garen heeft precies dezelfde stekenverhouding en looplengte als 4-draads sokkenwol dus met 2 bolletjes brei je een paar sokken tot maat 46. Babykleertjes kun je er ook prima mee maken.



(sokken gebreid door Erry)




Je vindt alle kleurtjes hier in de webshop






1 opmerking:

  1. Hele mooie kleuren hoor. Zal ik dan toch maar eens gaan proberen om sokken te breien vraag ik me nu af.

    BeantwoordenVerwijderen