dinsdag 15 oktober 2019

Knitted Knockers

Een tijdje geleden kreeg ik weer een oproep voor het Bevolkingsonderzoek Borstkanker en vandaag moest ik me melden bij "de bus". 1 op de 7 vrouwen krijgt een keer de diagnose borstkanker en dat is veel. Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die ermee te maken heeft of heeft gehad.
Het sprongetje in dit blogbericht is dan ook makkelijk gemaakt: enkele weken geleden stapte Wineke Troost onze winkel binnen met een stapeltje folders.


Wineke is een bestel- een aanspreekpunt van Knitted Knockers in de regio Vlissingen.

Van de website van KnittedKnockers.nl

Knitted Knockers zijn gebreide (of gehaakte) borstprotheses en komen oorspronkelijk uit Amerika, knittedknockers.org.

Wereldwijd wordt dit initiatief en oorspronkelijke patroon opgepakt door breisters en haaksters om ze voor hun omgeving te gaan maken. Het kan een tijdelijke oplossing zijn vlak na de operatie, een welkome afwisseling van de zware uitwendige siliconenprotheses en voor velen ook een definitieve oplossing en verlossing van pijnklachten.

Zo ontstond in Nederland in 2017 spontaan een netwerk van vrijwillige vrouwen die zelfstandig, gratis borstprotheses en andere producten willen maken voor (ex) borstkanker patiënten.

De producten zijn altijd gratis. Als er verstuurd moet worden vragen wij wel uw bijdrage in de verzendkosten.

Knitted Knockers Nederland is geen stichting en alle deelnemers bekostigen hun eigen materiaal.



Misschien wil je meer informatie, een prothese aanvragen of heb je brei-talent en kun je Wineke helpen met het breien van protheses, oksel- of autokussentjes? Neem dan contact met haar op. Na de radio-uitzending vorige week met Omroep Zeeland kan ze best wat hulp gebruiken!
Alle contact- en bestelpunten voor Nederland en België vind je terug op deze pagina. In onze winkel vind je ook een stapel folders met meer informatie.

Afbeeldingsresultaat voor knitted knockers producten




2 opmerkingen: