vrijdag 27 april 2012

Tas

Omdat hier de hardloopwedstrijd dubbel door de straat ging kon ik de deur niet nauwelijks uit. Geen boodschappen vanavond, ik kan de Markt niet op of af. Af en toe een paar foto's maken en verder een heerlijk avondje thuis! H'mmmmmm!

De etalage was op tijd oranje, maar nu wordt het weer even tijd voor een andere kleur bij dit logje hoor.

Dit vind ik een leuk idee: een bestaande tas gewoon omhaken met een leuk motief!



Maak je restjes op en maak streepjesmotiefjes rond een tas, scheelt je weer een voering naaien. Vaak krijg je bij een schoenenwinkel een leuke tas (hier wèl, bij Walky Schoenmode), en die kun je leuk oppimpen met wat kleurtjes! Dit idee komt van de Australische Sarah London, waar je het patroon kan kopen voor 5 Australische Dollars (geen idee hoeveel dat is). Maar hier kun je zelf ook wel wat mee verzinnen, toch?

Sarah London schreef ook een boek over Granny Squares, en dan vooral over de dingen die je met de klassieke Granny kunt doen.
Het book is ook in Nederland verkrijgbaar, maar is in het engels geschreven. Ik heb een exemplaar in de winkel als je het eens wilt doorbladeren.


9 opmerkingen:

  1. Leuk zo'n tas....ik zie me er van de zomer al mee lopen in Frankrijk....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk idee om je tas op te pimpen.
    warme groet, NOor

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hahaha kan jij vanaf daar zien waar ik hier mee bezig ben...
    Toevallig ben ik er net weer een aan het afwerken!
    (nog wat accessoires haken en dan hoop ik hem zondag te kunnen plaatsen)
    Het is inderdaad een hele goede recycle methode.

    Sarah gebruikt altijd van die lekkere frisse kleurtjes,
    daar wordt je vanzelf vrolijk van :-)

    Fijn weekend!

    oja je haarband in je vorige post wou ik eigenlijk maken,
    maar geen van de jongens wou hem dragen dus dat wordt hem toch maar niet ;-)
    Jammer want ik vind hem wel erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dank je wel voor het plezier dat ik aan jouw weblog mag beleven.
    Jaren niet meer gehaakt en af en toe een paar sokken gebreid. Ik heb me veel met het quiltwerk vermaakt. Toen ik de leuke zomerkol zag ben ik snel naar de winkel gegaan hier in de buurt in de hoop dat men favorito wol had en ja het werd de roze voor mijn dochter. Vanmiddag voor mijzelf de blauwe gekocht. Dank je wel Jeannet.
    Je kunt ze op mijn weblog zien. Helaas kan men mij niet volgen heb ik gehoord. Dus er staat iets niet goed en ik kan het niet vinden.

    ALice

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een slim idee om een bestaande tas te nemen als uitgangspunt, dat scheelt inderdaad een binnentas maken...! Leuk al die kleurtjes ook, en ik ben heel benieuwd naar het boek..!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hai Jeanet ik heb het patroon van de tas besteld het stelt niet zoveel voor ze beschtijft twee toeren en het overige is uitleg over de gebruikte steken en minicurcus haken ik heb er ongeveer 3.50 euro voor betaald wat ik eigenlijk wel een beetje veel voor het patroon. Helaas krijgen wij hier bij de schoenenwinkel niet zulke mooie jutte tassen, maar je kunt natuurlijk ook de jutte tas van AH gebruiken. Lees je blog elke dag en zou graag eens in je winkeltje komen kijken maar het ligt niet zo op de route vanuit Rotterdam maar als ik mijn zus ga bezoeken in zeeland dan knop ik het bezoekje aan jou eraanvast gr Babs.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik heb mijn tas ook omhaakt, is heel leuk geworden!! foto's zijn op mijn blog te vinden :)
    Groetjes, Fluffy Tiger
    fluffytiger.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen