Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 11 februari 2016

Kleurtje?

In deze grauwe natte winter krijg ik een onbedwingbare behoefte aan kleur! Gelukkig kreeg ik vorige week weer een kleurtje Filigran van Atelier Zitron binnen (was lang uit de collectie) waar een flinke dosis kleur inzit!

Krijg je toch zin in de lente? Ik maakte ooit deze Southbay-sjaal van deze kleur (2 strengen).


Ik ben een grote fan van dit garen. Dit 100% merino lace-garen heeft 600 meter op een streng van 100 gram, en is daarmee ook heel geschikt om mee te haken. Het garen is heerlijk zacht, prikt niet!
Fiona maakte van 1 streng deze ponchette (naar een patroon van Sascha), het patroon is nog steeds bij ons te koop:


Maar breien kan natuurlijk ook! Op Ravelry vind je hier een hele rij projecten met dit garen in deze kleur (inloggen om het te kunnen bekijken).
Deze vind ik ook leuk, simpel en kleurrijk:


Foto's van Knitcat's Gestrick

Filigran is ook in effen kleuren verkrijgbaar, mail maar even voor de kleuren. 
Filigran colour: 600 meter per 100 gram, 100% merino € 15,25 per streng.


1 opmerking:

  1. Inderdaad heerlijk garen om mee te werken, de Filigran!! En wat kleurtjes kunnen we zeker gebruiken in dit jaargetijde!!

    BeantwoordenVerwijderen