Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 28 juli 2018

Verkoeling!

't Is toch niet te geloven! 12 graden minder warm dan gisteren en ik kom weer tot leven 😉. Ik ben een fan van de zomer maar mijn lijf, hoofd en oren protesteerden de laatste dagen een beetje. Vannacht dacht ik nog dat ik als een plasje zweet zou eindigen maar vandaag kwam alles goed!

Gisterenavond vertrokken we - tegen beter weten in - naar Westkapelle om een glimp van de bloedmaan te zien. Op het westelijkste puntje van Walcheren koelde het al heerlijk af er stond een heerlijke bries van zee. Helaas was de bewolking die bij de verkoeling hoorde al zo dik dat we die maan wel konden vergeten.

Gerelateerde afbeelding

We kregen wel een prachtig schouwspel van een naderend onweer aan de overkant (Zeeuws Vlaanderen tot aan Knokke). Combineer dat met het schijnsel van de vuurtoren en onze avond kon niet meer stuk.
Na een enorme plaknacht (ik wist niet dat ik op sommige plaatsen van mijn lijf zweten kon....) bracht de ochtend verkoeling. Vanmiddag fietste ik even en mijn gesmoorde longen zogen zich vol met de koele lucht en die windkracht 7 uit het westen was ook weer even wennen.

Toch ben ik blij dat we volgende week nog in deeltijd open gaan, die middagen vrij worden erg gewaardeerd - je voelt pas hoe moe je bent van een jaar werken als je de moeheid een beetje de kans geeft los te komen! 

Volgende week zijn we dus nog een weekje open van 9.00 - 13.00 uur. We durven nu het woord "wol" weer hardop uit te spreken en de herfst komt er ooit weer aan!


Dit (baby)-)dekentje is een heerlijk patroontje voor de zomer! Je haakt eerst kleine vierkantjes - die niet zoveel warmte produceren op je schoot - en later naai je deze aan elkaar vast. Als je het dekentje in 1 kleur haakt komt het patroon prachtig uit. Uiteraard kun je ook voor kleurtjes kiezen, het effect is gelijk heel anders:


Het patroon kun je kopen in deze Etsy-shop
(patroon en foto's Deborah OLeary)

Kies voor een baby een garen dat je goed kan wassen en niet pluist, bijv. Scheepjes Softfun (bij ons verkrijgbaar in vrijwel alle kleuren). 




1 opmerking:

  1. Hier was ook niets te zien van de bloedmaan. Een vriend van ons had op fb foto's gezet van de bloedmaan in diverse stadia dat was prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen