Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 21 maart 2018

De tijd vliegt.......!

Tjonge, wat gaat de tijd toch snel. Zo maar wéér een dag, een week voorbij. Zomaar weer een jaar voorbij: gisteren vierden we met familie het Iraanse Nieuwjaar (Nowroez) Op het moment dat de zon de evenaar passeert en de dag net zo lang is als de nacht is het nieuwe jaar begonnen, dat is elk jaar op een ander tijdstip (gisteren om kwart over 5 in de middag - een héle schappelijke tijd want het kan uiteraard ook zo maar supervroeg of laat zijn. En da's weer niet handig in een samenleving die het Nieuwjaar ergens midden in de winter viert 😉).


Dus aten we ons gisteren misselijk aan pistache-nootjes en koekjes en smulden we van lekkere Iraanse gerechten. Ik heb een aardig potje leren koken in de afgelopen jaren maar ik ben altijd een beetje onzeker of het écht authentiek smaakt. Aangezien er bijna niets meer over was, zal het wel redelijk gelukt zijn :-)

Nowroez wordt misschien al wel 3000 jaar gevierd en komt uit het Zoroatrisme, lang voor de Islam zijn intrede deed. In Iran is het nog steeds het belangrijkste feest van het jaar. Meer weten? Dan moet je dit eens kijken.
Zoroaster of Zarathustra was de belangrijkste profeet in deze religie en inspireerde velen. Soms tot diepe wijsheden, maar ook tot een sokkenpatroon. En dan zijn we precies waar we zijn moeten 😁.


Ans breide deze prachtige Zarathustra-sokken en Miriam wou ze wel even op de foto zetten met een mooie achtergond....




Je kunt dit gratis patroon downloaden via Ravelry. Overigens heeft deze ontwerpster nog veel meer prachtige ontwerpen.
Natuurlijk wens ik jullie - alweer - een heel gelukkig nieuwjaar!

En over "de tijd vliegt"" gesproken: daar werd ik vanmiddag weer even mee geconfronteerd. Als je in de rij voor het stembureau opeens naast iemand staat die je als schoolvriendje-van-je-kind kent. En die nu - onwennig - met een stembiljet zwaait en waar je naar op moet kijken........ ik was gewoon van slag! 😉

******

En dan nog even praktisch: a.s. zaterdag 24 maart ga ik naar de H+H vakbeurs in Keulen. 
Dan ben ik niet in de winkel, maar Ali houdt de toko draaiend (vragen jullie 'm niet te veel naar moeilijke patronen? 😁)




8 opmerkingen:

  1. Nieuwjaar, religie, lekker eten en prachtige sokken; het komt allemaal samen in jouw blog. Mooi om te lezen. Gelukkig nieuwjaar toegewenst voor jou en je gezin. De Iraanse keuken is een hele onbekende en ik ben zo benieuwd naar een tipje van de sluier over wat voor gerechten dat dan zijn. Veel plezier op de beurs en groeten uit Amsterdam!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een goed nieuw jaar gewenst Jeanet! Heb je de afleveringen van Kefah van de EO ook gezien afgelopen zomer? Er was er ook 1 over de Zoroasters bij! https://www.npo.nl/van-nineve-naar-nazareth/16-08-2017/VPWON_1267329

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. haha, dat is dezelfde link die ik gebruik in de tekst hierboven :-)

      Verwijderen
    2. Oh, haha! Dat had ik niet gezien ;)

      Verwijderen
  3. Een goed gezond fijn nieuw jaar gewenst!! Prachtige sokken om te tonen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een goed nieuwjaar gewenst. Wat een prachtige sokken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wens je met iedereen die je lief is een goed nieuw jaar!
    Mooi weer om te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hmmmmmm Iraanse koekjessss Mn ouders zijn aan het verhuizen, dus heb ik een vrieskist VOL ajil... plunderen? ;)
    Deze gaat op Mn lijst voor het sokkenwolletje van april ergens :)

    BeantwoordenVerwijderen