Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 8 november 2017

Sokkentijd!

Het heeft even geduurd maar nu is het 's morgens (lekker) koud. Frisse tinteling door je neus en een temperatuur die hoort bij de tijd van het jaar. De eerste Sint (en Kerst!)-folders zijn al weer gesignaleerd en dan moet het toch wel een beetje koud worden, toch?
Het is prima weer voor warme sokken! Ik heb de afgelopen week opmerkelijk veel sokkenwol verkocht, blijkbaar moeten we het eerst weer even voelen en dan gaan we in een spurt extra sokken breien. Vandaag kwamen er waar wat nieuwe kleurtjes binnen, niet van die saaie maar hippe 😉


Deze komen uit de Seasons-collectie van Regia. Die kleurtjes zijn leuk op een bol maar hoe gaat dat dan op die sok eruit zien? Zo dus!


En liever wat minder "seasons"?


Dat ziet er zo uit:


(We hebben ook ook saaie sokken hoor, in de kast)

De bollen zijn 100 gram, 420 meter. Samenstelling 75% wol, 25% polyamide - € 7,50

En dan hebben we nog handgeverfde strengen, Magic Kette, 6-draads-sokkenwol, noem maar op. Als je snel komt dan heb je nog tijd om voor de hele familie sokken te breien als cadeautje!

Met deze wol kun je ook prima haken, je krijg hele verrassende effecten. En wat te denken van kerstballen of minisokjes breien? De patroontjes zitten al in de wol!


Is het breien van sokken altijd een mysterie voor je gebleven? Je kunt dan zeker je licht eens opsteken bij Marikari. In 5 delen legt ze met een heleboel foto's uit hoe je een sok breit, "de hoek omgaat" met het breien van de grote en kleine hier enzovoort. Voor je het weet ben je helemaal verslingerd aan het sokkenbreien!





7 opmerkingen:

  1. Ik zal toch moed moeten gaan verzamelen want deze sokken zien er wel heel leuk uit, zeker die van de seasons en dan de rechtse. Maar ik wil zoals gewoonlijk weer veel te veel en er is zoals gewoonlijk ook gewoon te weinig tijd hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het is het leukste breiwerkje wat ik ken...sokkenbreien

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vanmorgen bolletjes Amore Wool gekocht.
    Zag thuis het verhaal op internet dat het van gerecycled materiaal is.
    Leuk....mooi meegenomen.
    Mijn dochter zal blij zijn met haar eco sjaal.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk! Ja, dat was ik eigenlijk vergeten te vertellen :-)

      Verwijderen
  4. Ik heb wel bolletjes maar kan geen sokken breien. Wat ben ik dol op wol :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En je kunt er natuurlijk ook wanten van breien! Ben halverwege de eerste want met huisjes van je sokkenwol. (Patroon
    van Jessica Tromp)

    BeantwoordenVerwijderen