Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 9 november 2017

Amore Cashmere

Weet je nog dat ik blogde over het garen Amore van Borgo de' Pazzi? Lees het nog maar eens na! In onze wolkast ligt nu ook een nieuwe variant, nl Amore Cashmere. Yep, net zo verleidelijk als de naam doet vermoeden.


Dit heerlijke garen bestaat uit 55% merino wol, 20% cashmere, 25% polyamide en heeft 152 meter op een bolletje van 50 gram (€ 5,75) Het is verkrijgbaar in 7 kleuren. (let op, de voorlaatste kleur is heel donkerblauw, de laatste zwart). Op het etiket staat breien op 4,5 - 5 maar dat is op zijn "Italiaans", nogal los. Ik denk dat nld 4 geschikter is, voor haken misschien iets grotere naald.

Er is een leuk model gemaakt met dit garen, een kant-achtige baktus die de naam Cat's Eye kreeg, en het patroontje doet inderdaad denken aan kattenogen:



De baktus is gebreid met 2 x 50 gram in contrasterende kleuren (no 3 en 5 van de bovenste foto).

Afbeeldingsresultaat voor borgo de pazzi amore cashmere Borgo de pazzi Amore Cashmere Antraciet grijs / zwart 05

Je krijgt het (Nederlandse) patroonje gratis bij een bestelling van 4 bolletjes, bestellen kan per mail of even bellen naar 0118-602300 (onder openingestijden 😁).



Nog even kijken hoe zo'n recycle-bolletje wordt gemaakt? Kijk eens hier:





3 opmerkingen:

  1. Mooi. Jeannet is het een idee als je wat sint en kerstcadeautjes samenstelt? Wat pakketjes zodat het makkelijk is aan te geven op een verlanglijstje. Gewoon een linkje doorgeven en men kan bestellen? Je hebt toch vaak garen waar je een patroon bijkrijgt? Het is maar een ideetje en wie weet wat het oplevert?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verkoop je het patroon ook? Heb nog garen liggen van jou wat ik vorig jaar bij je kocht .
    Deze is wel erg leuk.
    Gr jacoline

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig garen in super mooie kleuren.
    Fijne avond,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen