Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 12 oktober 2017

Klassieker

Nu ik al zo lang bezig ben met bloggen moet ik zelf ook wel eens zoeken naar oudere berichtjes. Sommige links werken niet meer, soms is een garen uit de collectie. Maar er zitten ook "klassiekers" tussen, patronen die blijven, die het altijd goed doen en waar altijd wel een geschikt garen voor te vinden is.
Als we op onze twee-wekelijkse brei- en haakavond samen aan het handwerken zijn wordt er natuurlijk ook volop gestruind in de winkel, voorbeelden van de onderste plank gehaald, en zo koos Nel pas deze kol uit. Gebreid in Fair Isle, met zachte merino.


Ik blogde er hier over- 2 jaar geleden. Nel koos voor mooie klassieke kleuren, donkerblauw met creme en kijk hoe mooi het is geworden!


Toch de moeite waard om een keer in het voetlicht te plaatsen?! Het Nederlandse patroon van Charlotte is duidelijk beschreven in het Nederlands, je kunt het downloaden via Ravelry. En natuurlijk krijg je het patroon bij aankoop van wol. De kol is helemaal dubbel, aan de binnenzijde zit een ander patroon.
Let op, van de hoofdkleur heb je iets meer nodig dan op he patroon staat beschreven, nl. 150 gram hoofdkleur, 100 gram blijkleur. Wij kozen voor de zachte 100% merino van Schachemayr (100% merino, 120 meter per 50 gram - € 4,95). Dit garen is verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren.





3 opmerkingen: