Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 2 oktober 2017

Behaaglijk

Vandaag ben ik niet helemaal top-fit dus vandaag een blogje over een eerder geplaatst kolletje. Nog steeds actueel, zeker nu we toch echt de herfst in gaan duiken!


Deze heerlijk zachte kol is een toppertje in onze winkel, iedereen wil wel even aan dit breiwerkje voelen (en is dan aangenaam verrast!). Eenvoudig te breien, ongelooflijk zacht en een mooi projectje om te leren (continentaal) rondbreien.


Dit heerlijk zachte kolletje is niet moeilijk om te maken. Het is gemaakt van 4 bolletjes (107 Belvoir, 110 Hamblton, 108 Uppingham, 105 Hoby). Zet 100 steken op met rondbreinaald 5 mm- 60 cm (40 cm kan ook!) en brei 8 toeren recht, 8 toeren averecht. Per kleur 32 naalden en dan een andere kleur beginnen. Kant na de laatste kleur alle steken losjes af. Het kolletje wordt dan ca. 60 cm in het rond en 40 cm hoog. Super-comfortabel en héérlijk zacht.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden om te combineren! Een paar voorbeelden:





Of liever alles in 1 kleur, of maar 2? 
Hieronder zie je de kleuren allemaal!

Rowan Alpaca Merino DK is echt net zo zacht als de naam al doet vermoeden. Gemaakt van 7% merino, 83 % Alpaca en 10% Nylon en er zit 125 meter op een bolletje van 25 gram (6,95) Superlichtgewicht dus!


Bestellen kan uiteraard nog steeds via mail. De bolletjes kunnen prima gevacuumeerd worden en worden dus in een envelop verzonden. 


2 opmerkingen:

  1. En dat op je 'vrije' dag. Hopelijk knap je snel weer op.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Snel weer opknappen Jeanet!!!
    Wel leuk dat je vandaag de Rowan Alpaca Merino dk laat zien. Ik ben vorige week begonnen aan een vestje met deze wol. Het is absoluut net zo zacht als jij beschrijft. Heerlijke wol <3.

    BeantwoordenVerwijderen