Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 25 oktober 2017

Autumn Dance

Vanaf eind van de week wordt het eindelijk kouder. Gelukkig 😊! Van mij mag de kou komen. Het is eind oktober en de deur van de winkel staat nog dagelijks open - hoe bizar. Ik heb nog geen winterjas tevoorschijn gehaald en nu verlang ik een beetje naar kou...

Om in de stemming te komen:


Deze prachtige sjaal vond ik op Ravelry, Het patroon van dansende blaadjes past prima bij de Herfst. Deze sjaal is dubbel gebreid, d.w.z. het motief wordt tegelijkertijd aan twee zijden gebreid. De ene kant in positief en de andere kant in negatief. Ik moet je bekennen dat ik deze techniek nog nooit heb uitgeprobeerd....staat nog op mijn bucketlist.
Op internet kun je verschillende filmpjes vinden o.a. deze van Arne en Carlos. En dit vond ik ook een duidelijk filmpje - beiden zijn in het Engels.


Het patroon kreeg de toepasselijke naam Autumn Dance en is te koop op Ravelry. Hier is gebruik gemaakt van garen dat licht verloopt. Hier komt dit prachtig uit maar wees er wel voorzichtig mee. Als er te veel kleuren in een garen zit zal dit erg onrustig overkomen en uiteindelijk wint kleur het altijd van patroon of motief. Gebruik bij verloop garen alleen garen dat verloopt in 1 tint. Twijfel je: kies dan voor effen om teleurstellingen te voorkomen.

Is dubbel-breien toch iets  te hoog gegrepen voor je? Je kunt het breimotief natuurlijk ook voor andere breisels gebruiken :-)

One Man's Wonder: AUTUMN LEAVES – As If For the First Time






9 opmerkingen:

  1. Ook op het lijkt wel geweven. Past ook wel op mijn bucketlist.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij mij staat dat ook hoog op mijn lijstje om dat een keer te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ooooh wat is dit mooi zeg! De kleur is ook prachtig.
    Ik vind het maar niks als het kouder gaat worden. Het is prima zo voor mij.
    Maar ja het hoort bij de seizoenen he.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik ken de techniek van het dubbelbreien en het is superleuk en mooi.Dus zeker eens doen,zou ik zeggen...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een prachtige sjaal! Dubbelbreien is niet moeilijk, het gaat alleen niet zo snel, en je moet goed opletten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oooh wat prachtig.
    Daar kan ik alleen maar van dromen
    Fijne avond,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Toevallig geoefend deze techniek! Verleidelijk dit patroon, maar moet afmaken waar ik mee bezig ben! :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Tjeeeee, wat een PRACHTIGE sjaal!!! Ongelooflijk dat zoiets gewoon gemaakt kan worden met wat garen en pennen...

    BeantwoordenVerwijderen