Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 6 september 2017

Tunisch Dekentje

Vandaag heb ik weer zoiets moois gezien! Enkele weken geleden kwam een klant met een idee voor een tunisch gehaakt baby-dekentje. We struinden wat door de winkel en ze ging met een paar bollen sokkenwol en Mille Colori de deur uit en kijk nou eens wat een geweldig leuk dekentje hiervan is gemaakt!


Helaas geven de foto's niet goed de prachtige kleuren weer, deze waren in het echt nog veel mooier.
Het dekentje werd gehaakt met een tunische haaksteek op nld 4. Deze vierkante steek leent zich heel goed voor het borduren met kruissteek van de naam (dat vergt nog wel even wat rekenwerk!):


De basis waren 2 bollen Mille Colori in vrolijke kleuren (=200 gram), daarbij zochten we 2 effen kleuren (200 gram per kleur). Door het snelle kleurverloop van de Mille Colori én het tunische steekje ontstaat een geweldig leuk effect!



Het dekentje kreeg een rand van enkele toeren vasten en een klein picootje. Na het eucalan-badje en het blocken meet het dekentje ca 100 x 105 cm.


Hier word ik helemaal vrolijk van!

Vandaag kwam er een hele lading wol binnen, o.a. Durable Cosy Fine. Ik heb vandaag al veel pakketten op de post gedaan voor de Cosy-deken maar nog niet allemaal. Morgen gaat de rest op de post! Ik ga nu puinruimen...... 😊, de winkel is een grote hoop van bolletjes, dekens, boekjes, strengetjes - maar dan alles door elkaar. Bovendien is het me niet gelukt om alle mails te beantwoorden sinds gisteren. Terwijl de gezinsleden voetballen, studeren of werken kan ik dat mooi even regelen. Fijne avond!





4 opmerkingen:

  1. Dat is het enige waar ik me nog niet aan gewaagd heb het Tunisch haken. Wie weet komt het nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Complimenten voor de maakster, wat een origineel resultaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig!! Zo'n dekentje waar je uren naar kan kijken :-)

    BeantwoordenVerwijderen