Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 26 augustus 2017

Kleur

Wat een heerlijke dag! Misschien een beetje wrang dat het mooie weer komt als de meeste mensen weer naar school of werk moeten maar het blijft toch genieten. Het was een mooie gelegenheid om lekker op de fiets te stappen en alvast wat wolletjes in te slaan voor het komende seizoen, want het gaat toch echt herfst worden. (voor een wolwinkel zou er een enkel nachtvorstje moeten komen en een gure storm, zomaar ééntje 😁 om te voelen dat het weer kouder gaat worden).

Ondertussen vult de winkel zich met kleuren. Dikke en dunne draadjes, wol en katoen, bedekte en felle kleuren. Ik kan er niet genoeg van krijgen om ze in mijn handen te nemen en te schikken.
En dan nog zoveel leuke ideeën van klanten die ik krijg toegereikt, ik zou het allemaal willen maken!


Hierboven de neefjes en nichtjes van het vertrouwde unicat. Links de Puno van LangYarns en midden en rechts de winterse Maya.
En natuurlijk staat er nog genoeg unicat. Het ontwerp dat ik gisteren liet zien van Annelies kan ook prima met deze bollen.
Zit er iets voor je bij, mail of bel dan even.


Ik laat nóg een paar leuke ideeën zien met unicat.
Weet je nog van de kleur Rafiki? Een van de meest populaire kleuren die ik ooit heb verkocht (natuurlijk ook omdat mijn dochter een goed doel had). Met regelmaat zie ik hele mooie projecten langkomen met deze kleur:


Deze gebreide omslagdoek is de CrissCross van Jeanne.
Het patroon is te koop via Ravelry in het Engels en Duits.
Een prachtig patroon voor verloop-garen!


Een ander patroon is de Tubularity van Martina Behm, ook dit patroon is te koop via Ravelry.
Je kan dit ontwerp dragen als sjaal maar ook als lange kol!



Deze foto;s zijn van Mariëlle, hieronder ook weer de kleur Rafiki


Of Butterfly


Het is altijd mogelijk om een kleur te bestellen. kijk voor inspiratie terug op mijn blog onder het label unicat, voor ideeën en kleuren.
Ik ga een cake bakken, ook hier is het eindelijk weekend!





1 opmerking:

  1. Geweldig dat er ondertussen ook winterse versies verschijnen van de unicat, heel interessant, je brengt ons weer op ideetjes Jeanet!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen