Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 14 april 2017

Fleurig

Meestal heb ik wel wat projectjes op de pennen. Een makkelijke, een moeilijke, een haken en een breien. Stel je voor dat je stil komt te zitten....!
Deze onderzettertjes staan ook nog op mijn verlanglijstje:


Hier word ik vrolijk van! Het is een patroontje dat je terugvindt op het fleurige blog van Atty. Je vind daar een uitgebreide foto-tutorial zodat je ook als pas beginnende haakster prima uit de voeten kan.

Ik word vrolijk van deze zachte, fleurige kleurtjes. Atty maakte gebruik van katoen zoals Catona/Catania in lente kleurtjes en haakte met naald 2,5.


Wil je de onderzetters iets groter? Dan kun je ook een iets dikker garen nemen:


Als ik zo'n tafel vol leg met al die fleurige kleurtjes kan ik niet wachten om te beginnen. 
Dit is Miami, een heerlijk garen van 60% katoen, 40% acryl. 140 meter op een bolletje (€ 3,50) van 50 gram en een van mijn favoriete garens uit mijn winkel.

Patroon en foto's: Atty's


4 opmerkingen:

  1. mwaaahhh! Laat nou niet zien!!! Zoooo verleidelijk en natuurlijk heb ik nog niet genoeg onderzetters....bij iedere ´look´ van de huiskamer/keuken/welke kamer dan ook...passende onderzetters....zal ik toch maar dan?
    Fijne Paasdagen met naar ik hoop een beetje easy-going voor jou!
    groet
    Francisca

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zijn ze super leuk! Helemaal in de sfeer voor de lente!!
    Fijn paasweekend!

    Groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een gezellige kleurtjes
    Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen