Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 22 februari 2017

Voor de baby

Onze Daniël was nog maar 5 maanden toen wij de sprong in het diepe namen en een winkel begonnen......
Het is maar goed dat je alles niet van te voren weet! 😁 Ik weet niet of ik het dan gedurfd zou hebben. We verkochten in de winkel van alles: stoffen, fournituren, panty's, gordijnen en -o ja - er stond ook een kastje met sokkenwol, pannenlappenkatoen en wat acryl. We startten in de zomer van 1998 en de eerste maanden verkocht ik een paar bolletjes katoen. Haken en breien was bepaald niet hip en wie breide er nu iets voor een pasgeboren baby? Zoooo ouderwets!
Gelukkig zijn de tijden veranderd, we haken en breien er lustig op los - ook voor de pasgeborenen. Jonge moeders vinden het weer geweldig om zelfgemaakte dekentjes, truitjes en ander leuk spul te maken en krijgen. En het aanbod is gelukkig meegegroeid!


Dit prachtige dekentje vond ik op Ravelry waar je het Engelse patroon kunt kopen. Je vindt het ook terug bij Etsy. Bij het patroon zit een schema, waardoor de taal geen probleem moet zijn. Het is een plaatje! Er zijn volop mooie garens in onze winkel  voor babydekentjes die ook goed wasbaar zijn.

Foto's en patroon: BelovedLT, Ravelry.

Maar je kunt nog veel meer leuk maken. Zo zijn er weer muziekdoosjes binnen voor in een gehaakte of gebreide knuffel (4,95)

Afbeeldingsresultaat voor muziekdoosje haken

En speenclips voor aan het speentje of voor wagenspanners (€ 1,50)

Afbeeldingsresultaat voor speenclipHouten speenclip licht blauw

2 opmerkingen: