Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 2 februari 2017

Meisjesponcho

Vandaag ben ik druk bezig geweest om ruimte te maken voor nieuwe zomerbolletjes. Hoewel het nog een tijd kan duren voor het lente is, is het wel een heerlijk gevoel om alvast voorjaarskleurtjes in mijn handen te houden. Zachte, comfortabele draadjes in lichte kleuren.
De boel moest weer verzet en veranderd worden. Ondertussen hoorde ik op de radio dat het volgende week "gewoon" weer koud wordt 😉. Zoals het hóórt in februari.....
Deze meisjesponcho geeft in elk geval nog heerlijke warmte.

Afbeeldingsresultaat voor poncho adriafil mistero

Gemaakt van 5-6 bollen Mistero van Adriafil voor de leeftijd van 3/4, 5/6 en 7/8 jaar. 
Ik blogde al eerder over dit garen. De kleur van het voorbeeld hebben we ook in de collectie. Het patroontje krijg je bij aankoop van de wol.
Breien op rondbreinaalden 7 mm.
Het garen is weer zelf-strepend, de kleuren komen vanzelf! Het is Mistero van Adriafil. 53% wol, 47% acyl - 90 meter op 50 gram (€ 4,35), klik hier even voor de andere kleuren.

Ziezo, en nu als een speer alles klaarzetten voor de brei- en haakclub van vanavond!



2 opmerkingen:

  1. ik hoop dat de brei/haak avond gezellig was

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat lijkt me echt een poncho om heerlijk knus in weg te kruipen in een hoekje met een boek! Deed ik als kind zéér graag!

    BeantwoordenVerwijderen