Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 3 februari 2017

Dreambird

Het is vrijdagmiddag en ik zit wat te teuten achter de computer. Er komt niet zoveel uit mijn handen vandaag, terwijl er toch nog het nodige ligt. Ik wacht de hele dag, de hele week, het hele jaar. Op die klanten die we zó nodig hebben maar waarvan je nooit weet wanneer en óf ze komen (en of ze wat kopen 😀).
Altijd in de start-modus áls er iemand binnenkomt. Soms staat de winkel vol, soms komt er een heel uur niemand. Na bijna 20 jaar blijf ik dat een van de lastige dingen vinden aan het (kleine) ondernemerschap: het voortdurend aanwezig of paraat moeten zijn, inzet 100%. Tijdens een bakje koffie, het sorteren van de was, het koken, een goed gesprek: als de telefoon of winkelbel gaat is het afgelopen. Het zorgt er ook voor dat ik niet altijd geconcentreerd met iets bezig kan zijn - een nieuw patroon uitproberen, tussendoor iets lezen - ik weet nooit hoe lang het duurt.
Op een moment als nu zou ik naar buiten willen, hup - een paar kilometer lopen omdat de zon zo lekker schijnt (eigenlijk ben ik de deur nog bijna niet uit geweest deze week). Of een uur lang achter elkaar een boek lezen - dat is een eeuwigheid geleden. Koffie drinken met een vriendin buiten de deur? Kan het me niet heugen. Aaaaargh ! Op dagen als deze frustreert het dat mijn wereld niet groter is dan bollen wol.
Blèh, wat een zielig verhaal. Maar goed, het is gewoon niet altijd leuk in de wolwinkel!


Deze week vroeg iemand via de mail naar de Dreambird-sjaal. Ik blogde er al een paar keer over. Ik blijf het zo'n mooi patroon vinden, zéker met de prachtige verloopkleuren van Aade (of Kauni).
Dit is toch een plaatje? Deze Dreambirdsjaal is gebreid door Octavia. Ze breide dit patroon al een paar maal, steeds met andere kleuren. 


Hetzelfde patroon, hetzelfde verloopgaren met een lichte achtergrond.
Hoe mooi is dit?!

En deze? Héél subtiel!
Achtergrond en veren in dezelfde kleur maar van ander garen. Subliem!


(alle foto's van Octavia)

Het patroon is te koop via Ravelry (ook Nederlands). En de prachtige regenbooggarens van Aade hebben we ook :-)  In héél veel mooie kleuren!





4 opmerkingen:

  1. Jeanet, ik voel helemaal met je mee, je beschrijft het goed, als kleine ondernemer zit je altijd in de start modus, dat voel ik ook als (mini)campingeigenaar, soms komt er niemand,maar toch moet je er altijd representatief uitzien, mensen kunnen komen, ook op zondag morgen heel vroeg, en s,avonds na 10 uur, en vooral en bijna altijd, onder het eten.....zowel s,middags als s,avonds.....ondanks het briefje op de deur.....en ik ben het voor 200 % met je eens, dat vind ik het allermoeilijkste aan het kleine ondernemerschap. Wij wonen dan volgens velen erg mooi, maar mijn wereld is ook deze tuin, dit terrein,heel de lange zomer, en ook in de winter, en soms valt dat niet mee, maar weinig mensen begrijpen dat echt.Als de bel gaat, moet je er zijn, altijd en altijd en altijd......

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat het voor jou nog wel wat zwaarder is quilting Jeannet, want jij hebt helemaal geen sluitingstijden, Jeannet doet de deur van haar wolwinkel toch om half 6 's middags op slot, en heeft toch 2 helemaal "vrije dagen" plus de donderdagmiddag. Waarmee ik niet wil zeggen dat ik jou niet begrijp hoor Jeannet, maar troost je met de gedachte dat mensen die in loondienst werken ook niet zomaar naar buiten kunnen als het zonnetje lekker schijnt.
    Fijn weekend voor jullie beiden, en ik hoop voor jullie beiden veel klandizie, want met de onzekerheid over jullie inkomsten zou lang niet iedereen kunnen omgaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Begrijp zo goed wat je bedoelt Jeanet. Mijn moeder had vroeger ook een winkel en zodra die bel ging was ze "weg". Winkel komt altijd op de eerste plaats en nee je bent niet om half 6 vrij omdat dan de deur dichtgaat Anja. Er komt zoveel meer bij kijken en wat te denken van mensen die na sluitingstijd iets van je willen. Ging bij ons zo 7 dagen in de week 24 uur per dag en 52 weken lang altijd door. En als er een klant kwam al was het onder de soep je moet altijd blijven lachen. En toch lieve Jeanet je wilt het niet missen. Toen mijn moeder stopte ging ze in de winkel van mijn zus verder want dat is wat je graag doet. Mopperen mag zo af en toe best hoor. Kan ik heel goed begrijpen. En als je volgende klant komt heb je toch weer die vriendelijke lach. Een prettige avond. He Rianne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En zo is het helemaal precies!!!!!! :-)
      Ik ben niet zielig, maar heel, heel soms wou ik dat ik niet voor een 60 urige werkweek had gekozen zonder vakantiedagen .... Fijn weekend!

      Verwijderen