Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 28 januari 2017

Pauze

Nu, nog even dan....
De dag liep weer ietwat anders dan gepland 😉. Dat kán aan de planning liggen.....
Kind 1 besloot vannacht om ouderwets te moeten overgeven in bed. Dat kan. Is niet leuk. En als 19-jarige kerel ben je dan nog best even om je moeder verlegen, zeker als dat bed schoon moet...
Daarna de gewoonlijke spurt van boodschappen en werk. Bovendien moest de winkel nog aan kant omdat vanmiddag de workshop continentaal breien op het programma stond. Omdat er honderden kleine krammetjes, nietjes en spijkertjes op de grond lagen van het stofferen duurde het opruimen van het atelier iets langer....

Tussendoor kwam er nog even een verrassing: 2 dozen met prachtige zomergarens werden geleverd. Oh, laat die lente maar komen! Frisse kleurtjes, nieuwe garens en nog géén plek. Dat wordt nog even puzzelen deze week. De hele dag kon ik het niet laten om met regelmaat iets uit de dozen te halen.




De middag vulde zich met een enthousiaste groep deelnemers aan de workshop. De stiltes van inspanning wisselden zich af met lachsalvo's. Ans bracht iedereen de kneepjes van het vak (de rondbreinaald) bij, nu thuis nog oefenen dames!

Na de werkdag wachtte thuis nog het nodige werk. Kind 2 verdween ook ziek, zwak en misselijk naar boven (maar hield het bed droog...en mikte in de prullenbak). Daarna ben ik ruim een half uur bezig geweest met het zoeken naar een mixer (er moesten nog 2 taarten klaar). Hoe krijg je het voor elkaar om een mixer kwijt te raken???? Dan wordt het toch tijd voor een kleine pauze? 😁
Ik vond 'm weer, de taarten zijn klaar, de bedden schoon, de was draait en ik pauzeer. En wel nu.
Geen ideetje meer - maar maandag! Fijne zondag.....

5 opmerkingen:

  1. Doe jij ook maar eens even wat rustig aan!!
    Fijne zondag,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toen ik gisteren na de workshop (die leerzaam was) naar huis ging, dacht ik eventjes dat je blog er vandaag toch wel bij in zou schieten,( niet eens wetend van je moederlijke inspanningen), de dozen, de stoelen, de naweeën op de tafel van de workshop......maar nee daar is ze weer! Hoop voor jullie dat de misselijkheid van de jeugd niet overslaat en dat je even een echte rustdag hebt waar je hard aan toe bent!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jeanet, let op of je holt jezelf weer voorbij en dan heb je nog meer problemen, zorg nu eerst maar voor de zieken en zorg dat je het zelf niet krijgt, de rest komt wel en een ideetje minder maakt de zaak niet hoor!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ach, die zieke kinders....hoop dat ze snel weer opknappen en dat je het zelf niet oppikt. Je hebt een hele groep vrouwen weer een heerlijke middag gegeven, nu een dag ´pas-op-de-plaats´, groetjes
    Francisca

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Kinderen blijven kinderen. Zit het hen even niet mee, dan is het fijn als mama voor hen zorgt. Jij bent echt een bezig mens, dat veel bordjes goed in de lucht houdt. Pas goed op jezelf en neem echte pauzes om ook aan jezelf toe te komen.
    De nieuwe garens zijn heel aanlokkelijk. Bij jou in de winkel begint de lente altijd eerder dan bij de meeste van jouw volgers.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen