Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 17 januari 2017

Eenvoud

Er zijn van die dagen dat ik met wel tien dingen tegelijk bezig ben. Vandaag was er weer zo eentje.
's Morgens staat de oudste om 5 uur op om de trein naar Rotterdam te halen. Meestal ga ik er ook even uit - ach ja, helemaal loslaten is best moeilijk - en omdat kind nr. 2 niet zo vroeg de koffer uit moet, duik ik nog even terug in bed. Fout! Want dan begint het dromen...... de meest bizarre, wonderlijke, zorgelijke, paniekerige dromen heb ik tussen 6 en 7. Een beetje brak begon ik dus aan de dag. Maar goed, de dagelijkse beslommeringen brachten me snel tot mijn positieven en de rest van de dag wisselde ik de activiteiten zeer snel af. Een slok koffie, een factuur in de boekhouding boeken, telefoontje, klant helpen, nog een slok koude koffie, Ali helpen bij het stofferen van stoelen, weer drie regels boekhouding, klant helpen, post klaarmaken, mailtjes beantwoorden, boekhouding, nieuwe koffie proberen ...
Zo vloog de dag voorbij. En nu ben ik best moe 😊.
Na het bloggen en nog een beetje boekhouden hou ik het voor gezien. Na een dag als deze heb ik niet altijd zin meer om te breien (maar het moet wel want er moeten voorbeelden komen!) - en als ik dan wat op de pennen neem moet het niet te ingewikkeld meer zijn.
Zoiets zou dan wat zijn:


Eenvoudig en daarom zo mooi! Bovendien is het ook een mooi project als je net begint met breien.
Ik vond de beschrijving hier. Voor wie niet zo goed is in Duits komt hier de vertaling.

Zet 46 steken op met wol voor naalden 7 - 8 mm (ca 400 gram)
Boordje: 2 steken recht, 2 steken averecht - brei ca 6 cm (of zolang je dat mooi vindt)
Daarna de hele sjaal breien in rechte steken (ribbels)
Eindig de sjaal weer met het Boordje -  6 cm
Daarna losjes afkanten

Dit patroon kun je gebruiken voor elke wol die je maar mooi vindt. Kijk op het etiket van de wol welke naalden je nodig hebt. Op elk etiket vind je ook een stekenverhouding met het aantal steken dat je moet breien voor 10 x 10 cm. Zo kun je uitrekenen hoeveel steken je moet opzetten voor een sjaal in jouw gewenste breedte. 
Heel handig is de uitleg over etiketten, klik hier.

In de winkel hebben we verschillende (dikke) garens, kom gerust even kijken!


4 opmerkingen:

  1. wat een prachtsjaal...ik houd erg van eenvoud waardoor je de mooie materialen ziet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij is helemaal leuk, zo met dat boordje... 😍

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijke sjaal, zo eentje om helemaal in weg te kruipen, mooi hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een perfect idee om te breien als je moe bent! Ik heb vaak wel eens last van een slechte nacht, dus ik kan je helemaal volgen.
    Hopelijk blijven vannacht die slechte dromen achterwege!
    En ivm loslaten... ik vind dat juist heel lief, dat je even mee opstaat voor de oudste. Veel gezelliger zo :-)
    Groetjes, Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen