Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 30 april 2016

Cadeautje

Volgende week is het Moederdag. Als ik de folders en reclames moet geloven hebben we weer van alles nodig, dames! Maar wees nou eerlijk? Met een bolletje prachtig garen word je toch het meest verwend? Mocht kindlief of manlief nog een hint nodig hebben dan kun je uiteraard altijd nog wijzen op een cadeaubon van onze winkel :-)

Of misschien is een handige brei- of haaktas jouw ding? We hebben verschillende soorten in de winkel staan (wordt er misschien ook niet meer gemopperd op je slingerende bollekes)

In afwachting waar je mee verwend gaat worden kun je jezelf nog even trakteren op deze leuke mok-met-hoesje (patroon van Kirsten van Haak maar Raak). Uiteraard ook leuk om weg te geven!



PS: wil je je echt eens laten verwennen, dan loop je door naar deze winkel !


vrijdag 29 april 2016

Workshop Fair Isle

Nou, dat belooft toch heel wat te worden hoor, ons Brei- en Haakfestival op 4 juni! Wat een enthousiaste reacties (er wordt zelfs een busreisje georganiseerd - hoe leuk is dat?!), het wordt steeds leuker! De Markt is heel groot, dus je kunt er altijd bij.


Nu Wieke toch in de buurt is, gaat ze op vrijdag 3 juni in onze winkel nog een workshop Fair Isle breien geven. We starten om 14.00 uur (tot 16.00 uur), en je leert alle ins en outs van deze techniek!

Je leert deze middag de eerste beginselen van het breien met 2 kleuren. Je moet wel de techniek van het breien op een rondbreinaald beheersen (recht breien).

-  vrijdag 3 juni van 14.00 - 16.00 uur
-  kosten € 25,00 (inclusief 2 bollen Rowan Fine Tweed, koffie en thee en na afloop een patroon om een telefoonhoesje in Fair Isle techniek te breien)
- Je leert de magic loop, 2 manieren om de draad mee te nemen, en alles over de juiste draadspanning.
- Je kunt je opgeven per mail:  jaffari@zeelandnet.nl

- Zelf meenemen (of bij ons aanschaffen) - een rondbreinaald 2,5 of 3 mm - 120 cm lang (80 of 100 cm mag ook, maar Wieke vertelt je waarom 120 handig is)

Wacht niet te lang met opgeven, want vol = vol :-)


Al vast wat inspiratie opdoen? Deze prachtige baret is ook gemaakt in deze techniek:


Het ontwerp is van Marie Tallin en het patroon kun je kopen via Ravelry. Gebruikt is het prachtige garen van Rowan: Felted Tweed. 
Liever iets maken wat niet gelijk goed moet passen? (maak het jezelf niet gelijk te moeilijk!):
Deze tas is erg leuk!


Ook dit patroon vind je op Ravelry (gratis). 
En uiteraard vind je op de website van Wieke een aantal schitterende patronen voor omslagdoeken, hier vind je ze allemaal. (overbodig om te zeggen: hele duidelijke, uitgebreide Nederlandse patronen!)



donderdag 28 april 2016

Safavid

Patroontjes met een Perzische naam of een linkje naar de Perzen blijven me boeien :-)
En dit prachtige patroon van Kieran Foley is helemaal prachtig: Safavid!
( Meer weten? Even kijken op Wikipedia!)

The interior of the dome which is inset with a network of lemon-shaped compartments, which increase in size as they descend from a formalised peacock at the pattern inlaid on plain stucco
(plafond van de moskee in Isfahan)


Niet direct een patroon voor beginners. Er worden verschillende technieken gebruikt om de verschillende kleuren te breien. Je kunt het patroon kopen via Ravelry. Het is in het Engels met schema´s.


Op de website van Kieran Foley vind je meer informatie en foto´s. Zucht, als ik toch eens meer tijd had..... ! O ja, en een zak geld - dan kocht ik nóg meer mooie wolletjes voor in de winkel......


woensdag 27 april 2016

Koningsdag

Het zit er weer op, Koningsdag 2016. Vanmorgen vroeg werd ik wakker van het reveille vanaf de kerktoren. Dat duurt normaal gesproken wel even, want Valerius wordt ook nog gespeeld. Vanmorgen sloegen ze dat maar over, de hagel en snoeiharde, koude wind vloog om de oren daarboven, dus na het Wilhelmus was het snel gedaan met het trompetgeluid! :-)


Maar de rest van de dag viel het alles mee! Heel even nog de plu op bij de aubade (dappere ouders en dappere kinderen met versierde fietsen), maar de rest van de dag hielden we het droog en op een beschut plekje in de zon kreeg ik nog een paar sproetjes!


Lekker hoor, zo'n dag. We aten een oranje Tompouce, keken wat TV, ik deed een rondje festiviteiten, groette mijn vele familieleden onderweg en genoot van mijn haakwerkje. Ik appte vanavond met dochterlief die vandaag een safari deed (Yep, Miriam Jaffari op safari!) en de halve ark van Noach heeft gezien aan wilde dieren..... 
Ik kan er weer tegen (hoewel ik niet 10 % deed van wat ik wou!) en ga morgen weer aan de slag. Voor vandaag nog een leuk ideetje voor fruitige (oranje) onderzettertjes. Komt van het blog van Wink

wink-crochet-fruity-pot-holders-step15





dinsdag 26 april 2016

Sprankelend!

't Is toch wat, die Lente... :-)
Ik heb nog niet zoveel sneeuw en wittige buien gezien als vandaag!
Morgen viert Nederland Koningsdag en ik hoop voor al die mensen die wat hebben georganiseerd dat het droog blijft. De tijd van versierde fietsen is voor mij voorbij en hoewel hier in Arnemuiden altijd van alles te doen is, denk ik dat ik de verjaardag van de Koning heerlijk vier op de bank met een oranje Tompouce en véél haak- en breiwerk.
Dat dekentje van mij moet nu echt af, echt, echt! Want ik wil veel te graag beginnen aan een nieuw projectje. De By Claire 3 Sparkle vráágt om een projectje!

byClaire haakgeluk 2, garens,patronen,workshops - 1 (2)

byClaire haakgeluk 2, garens,patronen,workshops - 2

Zal ik die leuke tas gaan maken???? Je vindt het patroon op Claire's blog, of toch maar liever een "eigen" creatie bedenken? Ik kan nog even broeden, want ik dwing mezelf (echt, echt) om eerst een projectje af te maken. Voor wie al wel snel wil beginnen: de Sparkle ligt uiteraard in de winkel. 
Er zijn 18 prachtige kleuren, 130 meter op 50 gram € 4,25. Geschikt voor nld 4 (afhankelijk van je project). Bestelling mag altijd per mail.

Morgen zijn we een dagje gesloten, vanaf donderdag kun je weer bij ons terecht! 

maandag 25 april 2016

Brei- en Haakfestival in Arnemuiden

Ben je wel eens op een van onze Handwerkmiddagen geweest? Gezellig, he? :-)
Vorig jaar was het bloedje-heet en vertoefden we heerlijk in de tuin, maar het groeit allemaal wel heel erg hard, dus heb ik besloten om het een beetje groter aan te pakken!
Zet maar alvast in je agenda:

Zaterdag 4 juni
Brei- en Haakfestival
Arnemuiden!


Op zaterdag 4 juni houden we een gezellig, inspirerend Handwerkfestijn op de Markt in Arnemuiden. Vanaf 13.00 uur ben je van harte welkom om samen met andere liefhebbers te haken en te breien, te kletsen, elkaars werk te bewonderen  en ervaringen uit te wisselen. 

We zetten 2 grote tenten op de Markt (je weet maar nooit met ons weertje), maar bij goed weer zitten we natuurlijk in de zon! En weet je wat zo leuk is? Er komen heel veel ontwerpsters en bloggers!

Wieke van Keulen komt bij ons breien en haken. Het 2e exemplaar van het Wieke-Magazine is dan net uit dus je kunt Wieke van alles vragen over haar ontwerpen en het Magazine. 

Jellina komt zeker "buurten" en neemt haar nieuwste haak-creaties mee.

Haak je mee met de Scheepjes-CAL of de Mix'n Match-CAL? Dan moet je zéker komen! Want Jolanda en Naomi zijn erbij maar ook Annelies (Vicarno) komt deze middag haken. En de andere blogsters Atty en Kirsten (Haak maar Raak) óók! (en wie weet wie nog meer - voel je vrij om je aan te sluiten op deze middag!!)

Wat een FEEST!!!!

Op Facebook hebben we een evenement aangemaakt waar we regelmatig updates zullen plaatsen.
Hou deze datum vrij in je agenda, binnenkort volgt nog meer informatie.






zaterdag 23 april 2016

Waterlelies

Ziezo, de werkweek zit er (bijna) op. Ik ga mezelf dwingen om nog een uur de administratie in te duiken (erg veel dwang nodig, want ik verzin 1001-dingen die voorrang krijgen, zoals bloggen!).
Terwijl het zonnetje buiten vrolijk schijnt èn de regen tegen het raam tikt, worstel ik met nog even door de papieren - het zou er niet bij moeten horen..... :-(

Dit kwam ik vanmiddag tegen tijdens een zoektocht naar een heel ander patroon. Lang leve Ravelry, want wat ontdenk ik daar toch prachtige dingen!


Deze prachtige gehaakte sjaal kreeg de naam Waterlilies, je vind het koop-patroon via Ravelry. Het is gemaakt met Rowan Kidsilk Haze (kleur 200-Twilight), 2 x 50 gram - deze kleur hebben we nog op voorraad in de winkel (€ 25,95 per 50 gram/400 meter 70% kidmohair, 30% zijde)
Het fijne garen (mohair met zijde) is geverfd in mooie kleuren en het geeft de sjaal net dat extra!
Het is hetzelfde garen als deze kol. Uiteraard kun je ook heel ander garen gebruiken, op Ravelry vind je hier dezelfde sjaal met andere garens.

Fijn weekend allemaal!




vrijdag 22 april 2016

Koude voeten

Dachten we dat de lente nu goed was aangebroken? Er worden winterse buien voorspeld! O, dat is wel weer even wennen, ik heb deze week voordurend koude voeten. Zoals elk jaar bij de wisseling van de seizoenen ligt de bijkeuken vol met winter- en zomerschoenen, winter- en zomerjassen, en voorlopig blijft dat nog wel even zo! Daarom leek me een patroontje naar warme sokken nog best wel op zijn plaats.


Deze prachtige sokken vond ik op Ravelry. Er is gebruik gemaakt van een effen en een verloopdraad. Deze verschillende sokken zijn gebreid volgens hetzelfde patroon, maar de hoofd- en bijkleur zijn verwisseld.


Ook in effen kleuren zijn de Garland Socks prachtig! Je kunt het gratis patroon vinden op Ravelry, het is een Engels patroon maar er zit ook een schema bij.

Ook supermooi met witte sokkenwol in combinatie met langzaam verloop-wol (dit lijkt op Invicat Colour 958)


donderdag 21 april 2016

Olifantjes en zo

H'm, ik wist niet dat je je kind zo kon missen als je wéét dat ze niet in de buurt is. Normaal is ze ook de hele dag weg, maar dit is toch anders. Gelukkig zijn de communicatiemiddelen tegenwoordig van dien aard dat je nooit heel lang op bericht hoeft te wachten. Een haperende wifi doet het ook af en toe wél! De reis is prima verlopen, de eerste ervaringen met tekort aan stromend water, elektriciteit en wifi zijn opgedaan (je kunt het ook hier volgen).


We blijven maar in de stemming met patroontjes van olifantjes! Ik heb op dit blog al heel wat verzameld onder het label Olifant
Bij Christel Krukkert vind je een heleboel beestjes, waaronder Olifantjes, Giraffe, Struisvogel en een Leeuw. 

Sep (4)Sally (3)

Roosje (1) Leo4
Jules (2)

De patronen zijn in het Nederlands en allemaal los te koop. Het patroontje van Olivier het Olifantje is gratis!

Olivier
Dit schattige olifantje is van Little Cotton Rabbits. Het Engelse patroontje is te koop via Etsy of Ravelry

Toy knitting pattern for a girl elephant in a frondy frock

woensdag 20 april 2016

Julia

Dit vierkantje vind ik erg mooi. Ik weet nog niet wat ik er mee wil, maar het is de moeite van het doorgeven waard! Leuk voor een dekentje, tas, kussen ,sjaal..... Julia Square!


Er ligt nog hele mooie zachte katoen van Rowan in de kast. Die vraagt om zo'n lief patroontje!
Je vindt het patroontje van deze Julia Square bij Crochet Milan, beschreven in het Zweeds en Engels. Er zijn ook heel veel foto's toegevoegd, zodat het moet lukken!


dinsdag 19 april 2016

Lichte stress......

In huize Jaffari heerst lichte stress... :-)
Kindlief kwam vanmorgen ietwat pipsjes uit bed, de zenuwen begonnen nu toch wel op te spelen.
Na de parlementsdag van gisteren moest ze vandaag gewoon nog 1 dag naar school, valt van haar fiets, schaaft haar heup (alles hangt er nog aan) en moet ze vanavond ook nog een korfbalwedstrijd spelen.... arme tegenstander!

Maar alles is klaar, alle voorbereidingen zijn getroffen! Morgen heel vroeg vertrekt ze. O, loslaten is best moeilijk! (En als ze naar haar moeder aardt zal het haar laatste reis niet zijn).
Ik had dit stress-balletje maar moeten haken voor haar:

crochet-amigurumi-soft toy-cat-stress-ball
Hier gevonden (gratis, Engels)

of een stress-citroentje!
Crochet-Lemon-Stress-Ball-Pattern
Hier gevonden (gratis brei- én haakpatroon in het Engels)

Deze zijn ook leuk, mét toepasselijke teksten:
Van Ravelry

Elk balletje voldoet wel!
Hier  een link naar een Nederlands patroon.

Ik ga nu nog even kindlief aanmoedigen, de laatste dingetjes regelen (ik ben toch blij dat ik geen 10 kinderen heb!). Wordt vervolgd!

maandag 18 april 2016

Biggetje

Wat een dag! Gisterenavond kreeg ik plotseling een heftige duizeligheidsaanval (zat er wel aan te komen met dagenlang zware ruis in mijn oren). Maar de snelheid waarmee het opkwam verraste me toch, binnen 10 minuten lag ik plat. Het was de hele nacht raak.
Eigenlijk zou ik vandaag met dochterlief meegaan naar Den Haag waar ze mee mocht doen aan het Nationaal Jeugddebat in de 2e kamer.


Meegaan was vandaag helaas geen optie meer, maar ik kon het vanmiddag wel live volgen op de TV.


(Het volgende debat waar ze ooit aan mee gaat doen moet maar gaan over het Openbaar Vervoer: kindlief is nog steeds niet thuis omdat er storing was in een of andere tunnel....)
Wat een bijzondere dingen maakt ze mee. Het hele jeugdige parlement dat vandaag in de bankjes zat is al weken bezig geweest om dit voor te bereiden, verschillende dagen in de afgelopen maanden vertrok ze naar Utrecht om beslagen ten ijs te komen. Petje af voor allemaal!

Helemaal off-topic, maar dit ideetje had ik al op de rol staan voor vandaagL


Dit grappige biggetje is een lief knuffeltje, gebreid met verkorte toeren. Het knuffeltje wordt plat gebreid en later in elkaar genaaid.


Het patroontje is te koop via Ravelry (Engels), van dezelfde maakster verschenen nog meer patronen van knuffeltjes, maar dit vind ik wel een van de leukste!





zaterdag 16 april 2016

Sweet sixteen

Vandaag wordt Miriam 16 jaar! Sweet sixteen.....
Druk bezig met de voorbereidingen voor de Kenia-reis (woensdag vertrekt ze al). Het échte feestje komt wel als ze terugkomt, dan heeft ze wat te vertellen :-)

 

Voor iedereen die een Feestje wilt vieren: deze leuke slinger vond ik op Etsy. Erg leuk! Alleen kant en klaar te koop, maar met wat fantasie maak je 'm zelf!

Cupcake Birthday Party | Cupcake PomPom  Garland | Bake Shop | Cupcake Party Decor | Cupcake Bunting | Cupcake Decorating Party | Banner

Andere patroontjes van Slingers vind je op een rij onder het label Slinger.

vrijdag 15 april 2016

Koninklijk

Het schiet al weer op! Bijna is het Koningsdag...
Hier in Arnemuiden een groot feest door een hele actieve Oranjevereniging. Om in de stemming te komen haak je natuurlijk het Koninklijk paar:

Dekselse Potjes:

Je vindt het patroon in delen op http://dekselsepotjes.blogspot.nl/

Op het internet vind je nog veel meer haak-ideetjes voor deze dag, zoals deze strikjes van Haak & Maak


Of dit leuke kroontje van Babbebora


Alle Oranje-ideeën verzamelde ik eerder onder het label Koninginnedag (zal nog wel een paar jaar duren voor ik gewend ben aan Koningsdag.....)