Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 5 december 2016

Opletten

Op het eind van de avond snel nog een berichtje. De dagen vullen zich met werk, kokkerellen (met z'n vieren rond een pan om de kookkunsten af te kijken van elkaar), thee drinken en samen lachen en proberen elkaar te verstaan. Ik wist niet dat ik zoveel woorden Farsi kende (en Google translate wil ook wel eens helpen) 😊. Maar uiteraard ook boodschappen voor een dubbel gezin, dubbel wasgoed, dubbel afwas en dubbel stof... gelukkig ook heel veel helpende handjes, wij komen er wel!

Natuurlijk sluit ik de dag wel af met een handwerk-ideetje. Wil je een projectje op de pennen waar weinig voorspelbaarheid in zit? Opletten geblazen? Dan is dit wat voor jou!


Dit kussen met varens is bijzonder mooi maar geen televisie kijken en breien tegelijk, denk ik zo....
Je kunt dit patroon kopen via Ravelry. Wel weer in het Engels, maar het lijkt me dat in dit geval écht de tekening het belangrijkst is...

Gebruik je dit handige ding al? 

Afbeeldingsresultaat voor prym magneetbord

De metalen strips houden je patroon prima op zijn plek op dit magneetbord. De strips kun je verschuiven en zo ben je in een oogopslag bij de goede regel. (€ 13,25)


Welterusten!

3 opmerkingen:

  1. Prachtig kussen. Dit vraagt om concentratie en geen afleiding van de tv. De linialen kende ik nog niet. Echt een handig hulpmiddel voor ingewikkelde brei- haak en borduurschema's.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat mooi! Komt ook op het verlanglijstje.
    Eerst mijn tas maar afbreien. Ik ben bezig met de Kauni Damask understated Bag. Wat is dat Aade long heerlijk om mee te breien. En nog hartelijk bedankt voor je goede advies (garen in dezelfde richting oprollen!)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ideaal dat magneetbord; heb het zo'n 40 jaar geleden aangeschaft en veel bij borduurwerk gebruikt. Maar natuurlijk ook een heel goede gids bij inbreiwerk. Ik heb het nog steeds, alleen is niet het bord magnetisch maar dee strips.
    Voor dames die voor Kerstmis nog een verlanglijstje moeten maken en wel eens met inbrei- of tel-borduurwerk bezig zijn (ik schafte het aan bij een Margriet-borduurpakket met 14 molens) echt een aanrader.

    BeantwoordenVerwijderen