Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

dinsdag 6 december 2016

Ans

In de loop der jaren heb ik - uiteraard mede door mijn blog - heel veel mensen leren kennen. Veel handwerkliefhebbers die mij van het eerst uur volgen (al weer vanaf maart 2011). Een van de volgers van het eerste uur is Ans. Ans heeft zich ontpopt tot een alleskunner 😉!
Breien, haken, workshops geven, patronen controleren, testen - ze kan het allemaal en nog heel erg goed ook! Ze heeft daarnaast de bijzondere gave om binnen te komen op het moment dat ik haar nét nodig heb of als de winkel vol staat. De jas gaat dan prompt uit en Ans staat klaar om iedereen van advies te dienen.


Ans is ook een ster in het testen en controleren van patronen en nu heeft Annelies/Vicarno een ontzettend leuke poncho/kol ontworpen met de naam Ans (natuurlijk heeft Ans ook dit patroon getest en gehaakt!). 


De poncho heeft een bies die de zijden bij elkaar brengt waar je een koord doorheen kan rijgen. Je kunt de poncho zo oprijgen tot een schouderwarmer of een kol.
Het Nederlandstalige patroon koop je bij Vicarno (of bij ons). Het is weer een uitgebreid patroon met tekst én schema's. Ans haakte de kleurige versie van 3 bollen Scheepjes Invicta Colour, kleur 970 en een bolletje Regia Tweed voor de bies.
Maar uiteraard zijn ook andere garens mogelijk, voor de basis heb je ca 1000 meter nodig, 100 meter voor de bies en een restje voor het koordje (als je dat van een andere kleur wil doen).
Er wordt gehaakt met haaknaald 4.


Het is overbodig om te zeggen dat ik de vriendschap met Ans zéér waardeer !3 opmerkingen:

  1. Dat is zeker niet overbodig 😉. We kunnen dit soort waardering niet genoeg tegen elkaar zeggen.
    Ans heeft het hartstikke verdiend om zo in het zonnetje te staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waar kan ik het patroon van de kantsjaal van Ans vinden?

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...