Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 19 november 2016

Zacht

Het voordeel van heel veel mensen/gasten in huis is dat ik soms zomaar kan aanschuiven aan tafel. Gerechten die veel tijd kosten om te maken zijn voor mij doordeweeks niet makkelijk te maken, ik genoot dan ook volop van deze heerlijke dolmeh.



Hoewel ik in de loop der jaren aan aardig potje Iraans heb leren koken, ontbreekt het me soms aan tijd. Mocht het af en toe dus lekker ruiken in de winkel, dan weet je hoe het komt 😊😋: Dan doen mijn schoonzussen weer hun uiterste best om wat lekkers op tafel te zetten. 

*******
Maar het werk in de winkel gaat natuurlijk gewoon door. Nu het echt kouder, donkerder en natter wordt besluiten steeds meer mensen om de breipennen op te pakken voor een vest, sjaal of wanten.
Deze heb ik jullie nog niet laten zien.


Dit hele zachte garen is ideaal voor een snel projectje. Met alleen rechte steken maak je een heerlijk sjaaltje (andere steken zie je toch niet met dit garen 😏). Het draadje verloopt ook in kleur - veel effect met weinig moeite!


Ik gebruikte maar 2 bolletjes voor een kort sjaaltje (ca 20 x 120 cm) - 40 steken opzetten met nld. 5 en alles recht breien.



Dit zijn de kleurtjes:
Omdat het garen verloopt heb ik enkele bolletjes bij elkaar gelegd. Het garen: Pluto van Borgo de' Pazzi. 50 gram/75 meter. 100% microfiber polyester. € 3,95 per bolletje.




5 opmerkingen:

  1. Wat een leuk garen voor snelle sintkadootjes. Ik wil graag 2 bollen van de zwarte, 2 bollen van de grijze en 2 bollen van de roze. Als je me je gironummer geeft maak ik het snel over en wil je het naar Frankrijk sturen? Eet smakelijk......

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat je ook wat laat zien van de Iraanse keuken! Ik heb gelijk op internet opgezocht wat het precies is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ziet er lekker uit!! is dat gehakt in koolrolletjes?? das in de turkse keuken ook! zelf heb ik dit als kind leren koken van een indische dame.
    wat een heerlijk zacht garen lijkt me die pluto

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geniet lekker van al dat voortreffelijke eten. Wat een mooi garen in prachtige kleuren.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De dolmeh ziet er heerlijk uit.
    Wat prachtig dit nieuwe garen, zo zacht en pluizig, leuke kleuren ook.

    BeantwoordenVerwijderen