Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 26 november 2016

Kant

Vanmiddag werd in onze winkel de workshop Kant breien gehouden. De workshop was in no time volgeboekt (dus doen we die binnenkort nóg een keer) en vanmiddag liep de winkel al vroeg vol met enthousiaste deelnemers.
Annemarie was een van de deelnemers en laat die nou ook héle mooie foto's kunnen maken.... 😉.


Een boekenlegger in kant-patroon was het uitgangspunt en het bleek nog een hele klus om alle omslagen en verschillende steekjes uit elkaar te houden. Ans leerde iedereen de kneepjes en had ondertussen ook nog hele mooie kantsjaals uit haar verzameling meegenomen.


Begon de workshop nog in vrolijk gekwebbel, na verloop van tijd werd het stiller en stiller en de wangetjes roder en roder. 2 uur is dan zó voorbij!



Een leuk verslag en nog meer foto's vind je ook terug op het blog van Annemarie.

Ook eens proberen? Op mijn blog vind je onder het label Lace een flink aantal links naar kant-achtige patronen. Of je kiest voor deze:

(foto: Garnstudio)

Het gratis Nederlandse patroon vind je bij Drops/Garnstudio. Let bij vervangend garen vooral op de lengte van je draad (het aantal gram zegt namelijk veel minder).


Dank je wel Annemarie, voor je leuke foto's!

Fijn weekend 


5 opmerkingen:

  1. Leuk het blog van een bevlogen Annemarie, duidelijke foto's met die akelige priegelnaaldjes waar ik echt niet aan kan wennen. Maar gelukkig gaat het ook met de lange naalden. Ik vroeg me af: hoe vindt je schoonfamilie jouw activiteiten? Is er ook een handwerkcultuur in Iran? We kennen natuurlijk wel de prachtige Perzische tapijten maar is er ook thuis-handwerk en wat is het dan? Fijn weekend!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt mij heel bijzonder om te leren. En Annemarie...wow...wat een mooie foto's kan zij maken...top!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er gezellig uit. Leuk om te zien hoe iedereen bezig is en er mooie dingen worden gemaakt. Prachtige kleur garen.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi zeg. Leuk dat iedereen genoten heeft.

    BeantwoordenVerwijderen