Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

maandag 17 oktober 2016

Bergen

Tegen sommige dingen kan ik zó opzien......
Als bergen doemen sommige karweitjes, telefoontjes, gesprekken, dagen of gebeurtenissen voor me op, naar mate ze naderen worden ze groter en donkerder. Ik ben dan ook een ster in het uitstellen en ontwijken. Kop in zand af en toe. Je zou denken dat je in 49 jaar leert de koe snel bij de horens te pakken, maar nee hoor (sommige stratgieën blijken hardnekkig te zijn).

Toch kan ik vandaag 2 heuveltjes afvinken (de bergen blijven). Ik heb zowaar mijn administratie bijgewerkt! Wie me een beetje volgt weet dat ik een gruwelijke hekel heb aan die berg met cijfertjes en bonnetjes - boekhouden is niet mijn ding. Hoewel ik het best aardig kan, vind ik het drie keer niks (er is zoooo weinig creatiefs aan). Maar vandaag ben ik bij! Joehoe, één pijntje uit mijn buik.


Het andere karweitje waar ik tegenop zag was het winterklaar maken van de tuin. Sommige planten bloeien nog prachtig en we genieten daar nog wel even van. Maar we hebben veel oude fuchsiaplanten en die kuilen we in het najaar in tot de lente. Dat moet als het even kan vóór de nachtvorst komt. Wáár te beginnen........? Maar het móest vandaag, want het kon wel eens écht herfstig worden deze week.
Na een enorme werkspurt vanmiddag zitten die nu gelukkig écht in de bak.


Deze Hosta laat ik lekker zo staan, mooi van vergankelijkheid. De éénjarigen mogen ook nog even bloeien tot een paar koude nachten ze te grazen nemen.


En een beetje nazomer mee naar binnen, natuurlijk!


Ziezo, twee heuveltjes heb ik bedwongen. Nu de rest nog....
Eerst maar eens een bakje thee met een zelfgebakken speculaasje. Kan nog net even voor de koters weer thuiskomen (met verhalen over vreselijk mislukte wiskunde-repetities....).

Deze pols/armwarmers komen de komende tijd vast wel van pas. Ze zijn gebreid met de Fair Isle techniek:


Je kunt het gratis patroon terugvinden via Ravelry. Gebreid met 5 prachtige kleuren van Rowan Felted Tweed (we hebben alle kleuren).
Er zitten geen uitsparingen voor de duimen bij dit patroon, je kunt je helemaal concentreren op de techniek :-)

Foto's + Patroon: Cello Knits - Ravelry


9 opmerkingen:

 1. Hierbij een schouderklopje. Laat ik er twee van maken :-)
  Prachtig, die polswarmers!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan me goed voorstellen dat jouw creatieve geest die klussen heel vervelend vindt, daarom reuze knap dat je die 2 hobbels hebt genomen.
  Zou je graag voor sommige dingen mijn hulp aanbieden, maar daarvoor is de afstand te groot. Niettemin als er eens iets is wat je zou kunnen afschuiven is er altijd wel een mouw aan te passen, daar ben ik van overtuigd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch maar weer twee flinke klussen geklaard. Die kun je dan toch lekker weer van je lijstje af vinken. Volgens mij ben je lang niet de enige die last van uitstel gedrag heeft. Heel herkenbaar namelijk. Bij het lezen van je blog bedenk ik me ineens dat hier ook het postzegeltuintje nog winterklaar gemaakt moet worden. Geen tijd, ik heb nog zoveel leuks te haken. Zie je wel, uitstel gedrag. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herkenbaar... die bergen en heuvels... Toch knap dat je er een paar aangepakt hebt! En die polswarmers lijken me héérlijk ( ook de speculaas!).
  Nog een fijne week,
  Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, ik weet het. Sommige dingen moet je doen en niemand anders doet het voor je. Woonde ik dichter bij je, dan deed ik wel de boekhouding voor je, want daar ben ik dol op. Maar ja, gelukkig zijn er 2 dingen afgevinkt. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat die twee grote klussen weer gedaan zijn, dat moet toch een heerlijk gevoel geven ;o) En die polswarmers zijn prachtig, ik zie meteen voor me wat ik met mijn restjes wol kan maken die er al jaren liggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn vinkjes zetten. Ik werk met lijstjes en ben blij met elk vinkje dat ik kan zetten, al is het maar een klein klusje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Daar kun je met recht tevreden op terug kijken. Zo komen die andere bergen ook naar beneden hoor. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn vinkjes zetten. Ik werk met lijstjes en ben blij met elk vinkje dat ik kan zetten, al is het maar een klein klusje.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...