Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

maandag 1 augustus 2016

Diamant

Mijn blogberichtje van gisteren zorgde voor enige verwarring. Het terugschakelen was maar voor één dag, onze week vrij is nog niet begonnen! Deze week zijn we gewoon nog open t/m zaterdag, om daarna één weekje te sluiten.
Ik zal je ook eerlijk bekennen dat ik - naast alle leuke dingen - de zomervakantie best een lastige tijd vind. De foto's, berichtjes, gespekken en mailtjes hebben op dit moment de boodschap "we gáán, we zijn op vakantie of we zijn op vakantie gewéést". Dat ik geniet van de kleine dingen om me heen betekent niet dat ik best eens verlang naar een laaaaange zomervakantie, een paar weken weg van de dagelijkse beslommeringen, cultuur snuiven, onbekende oorden bezoeken. Het zit er voorlopig niet in,
Dat we blijven dromen staat vast. Met de kinderen fantaseren we er op los! Wandelen in Lake District en Peter Rabbit tegenkomen, een stedentrip naar Florence (daar ben ik als 16-jarige op schoolreis naar toe gegaan en dat maakte diepe indruk), een roadtrip in de VS maar Down Under mag ook  - hahaha, wát een bucketlist :-)
Het levert verrassende gesprekken op en dan mag ik graag wat herinneringen ophalen. Wat weer verbaasde reacties oplevert: "Neeee, mam, jij???" Ouders zijn blijkbaar altijd oud - nooit jong en avontuurlijk geweest.... :-)


Voor vandaag vond ik deze leuke smalle zomersjaal "Diamant". Je vind het gratis patroon via Ravelry. Het patroon is in het Engels, maar met een schema. Vergeet niet dat je een account op Ravelry moet hebben om dit gratis patroon te kunnen downloaden. Kies een langzaam verlopend garen of effen zodat het patroon mooi uitkomt.


Tot morgen!


3 opmerkingen:

 1. Dankjewel voor deze tip, mooi sjaaltje weer!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gun jullie echt een fijne, lange vakantie. Maar helaas heb ik geen toverstokje om het voor jullie te regelen. Het enige dat ik kan doen is jullie een geweldige vakantie voor komende week te wensen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij blijven gewoon lekker thuis. Grappig dat kinderen zo heel anders tegen je aankijken hè. Hopelijk blijft het droog en kunnen jullie lekker genieten van de rust.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...