Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 23 juli 2016

Luchtig

H´m, heerlijk - zo´n luchtige dag tussendoor. Buiten staat een aangenaam windje, het zonnetje laat zich vandaag niet zien. Even bijkomen..... mijn interne thermostaat is aardig van slag, ik zweet wat af! Dat begint ´s morgens al met een paar flinke opvliegers in bed - drijvend het bed uit - en bij elke geringe inspanning gutst het van me af. Daarom is deze sjaal écht iets voor mij!


Dit luchtige sjaaltje weegt maar 100 gram! Het is gemaakt van prachtig garen: Findley Dappled van Jupiner Moon Farm (alleen van die naam word je toch al vrolijk?)

Op een bolletje van 100 gram zit maar liefst 730 meter, het garen is gemaakt van 50 % merino wol en 50% zijde. Dat is dus zo luchtig en zacht - dat kan zelfs ik goed hebben :-)



Ans haakte voor onze winkel deze heerlijk sjaal van 1 bolletje (kleur 109 Aurora). Ze haakte op nld 5,5 (wat heel grof lijkt voor dit dunne draadje maar hierdoor komt het garen echt op zijn mooist uit!). Na het blocken is deze sjaal 185 x 85 cm!
Ze maakte gebruik van het patroon van Sascha: Zijwaartse Zoete sjaal. Het patroon is te koop via Ravelry of Etsy of bij ons in de winkel in combinatie met garen.


Het garen én het patroon bestel je hier in onze webshop

Deze sjaal hangt nu bij ons in de winkel - een heerlijk luchtige sjaal voor een luchtige zomeravond. Superzacht, weegt nauwelijks iets en eenvoudig om te maken.


8 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijk luchtige zomersjaal in een geweldig leuk verloopgaren!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, wat is-ie mooi geworden zo :) Complimenten voor Ans; met deze steek komt de prachtige wol veel beter uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er zijn maar weinig omslagdoeken zo licht. Prachtig garen en een prachtige omslagdoek.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Och co za cudo! Jestem zauroczona i gratuluję! Pozdrawiam cieplutko i życzę cudownej niedzieli <3

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bent u zeker dat het maar 50 g zijn?
    Volgens mij zijn het bolletjes van 100 g.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. klopt helemaal - ik was iets té optimistisch. Ik heb het inmiddels verbeterd. Maar het blijft gelukkig een heel luchtig sjaaltje waar je maar 1 bolletje voor nodig hebt :-)
      Jeanet

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
  6. Prachtig zeg! Misschien toch maar zo'n bolletje bestellen!

    BeantwoordenVerwijderen