Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


donderdag 2 juni 2016

Zeeuws

Ik heb nog nooit zoveel op de Buienradar gekeken als deze week. Alsof het helpt :-)
Allerlei verschillende weer-sites bezoek ik om een bevestiging te krijgen dat het droog blijft zaterdag. Alsof ik het zou kunnen tegenhouden als het pijpenstelen regent, haha!
Ondertussen gaan de voorbereidingen uiteraard gewoon door. Vandaag maak ik de laatste pakketjes klaar, want op een Zeeuws Brei- en Haakfestival moet er ook wel wat Zeeuws te haken en te breien zijn, toch?

Dus zéker de pakketjes klaargemaakt voor de Zeeuwse Knoop Pannenlappen:


Superleuk: de pannenlappen stonden vermeld in Landleven!


Giovanna - die het patroon maakte - zal er zaterdag ook zijn. Misschien kun je meekijken bij deze haaktechniek. De pakketjes liggen klaar (en uiteraard kun je ook zelf kleurencombi's kiezen in de winkel).


Ook de Zeeland-Shawl van Riet krijgt natuurlijk een ere-plaatsje. Deze sjaal met alle patronen van de Zeeuwse Visserstruien is wel een groot succes, dus hebben we ook hiervan een heleboel pakketten klaargemaakt (met zoveel vrouwen voor 1 kastje in de winkel wordt wat dringen). We proberen dus ook buiten een stand met van alles te vullen :-)En als ik wat tijd over heb, dan ook nog maar wat pakketjes met Zeeuwse Sokken! Of hebben jullie die allemaal al gebreid?Voor de liefhebbers maakten we ook nog pakketjes met verschillende Zeeuwse Schortenbontjes.


En vergeet de Zeeuwse Kussens niet!


Wordt dit Zeeuws, of niet?? :-)


4 opmerkingen:

 1. Hopelijk blijft het droog, mijn lief kijkt ook telkens naar de berichten (postduiven).
  Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zorg gewoon dat ik een plu bij heb dan blijft het vast droog :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt erop dat het om 8.00 droog is en blijft. Temperatuur warmer dan nu en dat is wel lekker voor de haak en brei handen

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...