Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 23 mei 2016

Bezig

Hoi daar - ik was er nog hoor!
Uiteraard lag ik dit weekend een keer goed plat, heftig was het weer. Ik moet er altijd een dag van bijkomen. En verder lagen de prioriteiten dit weekend een keer niet bij de winkel, mailen en bloggen, ook dat gebeurt. Maar zo tussen alles door zijn we ook al druk bezig met de voorbereidingen voor het Brei-en Haakfestival. Dat varieert van het bijwerken van de patronen-voorraad tot het regelen van stoelen en tafels. Inkopen van leuke bolletjes (en duimen dat ze op tijd zijn!), checklists maken, maar ook dit stond eindelijk weer eens op het programma:


Héél veel strengetjes draaien....
...en dan heerlijk een middag kliederen!


héél therapeutisch is dit!



de kleuren zijn in het echt  veel mooier, (dit is een foto bij TL-licht in mijn keuken)


Deze strengetjes zijn lang nog niet klaar voor "consumptie", ze moeten nog drogen en dat duurt een tijdje. Vanaf volgende week weer in de winkel en zéker op het Brei- en Haakfestival!
(sokkenwolletjes, wolletjes met glittertjes en wol-met-zijde, h'mmmmmmm!!)

Nog een ideetje nodig voor een mooie streng handgeverfd garen? Dit is een mooie!

Dit patroon heet Ysabel en is te koop op Ravelry.
Het garen is gecombineerd met effen en juist dan komt zo'n kleurige streng prachtig uit!


Of een Chevron-sjaal
(het mooist met 2 verschillende strengen handgeverfde wol)
Zoiets als dit:

Chevron Scarf

Het (engelse) patroon vind je hier.

En alle ideeën met handgeverfd garen op dit blog vind je onder label handgeverfd.

2 opmerkingen:

  1. Wow, mooi zeg! Die streng met olijfgroen/oranjerode tinten vind ik prachtig, precies mijn kleuren! Hoe duur zijn ze, en kan ik ze bestellen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje Jeanet, jammer van je weekend. Hopelijk gaat het weer wat beter nu. Mooie strengen wol in prachtige kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen