Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 29 maart 2016

Waiting for the Rain

Zo, dat was een onstuimig Paasweekend. Gelukkig viel het met de storm in mijn bol wel mee (windstil is het daar nooit), maar buiten waaide het des te harder. En daar genoten we dan ook maar van! Met recht even uitwaaien..... waar doe je dat beter dan op een van de winderigste plekken van ons eiland? Bij Westkapelle natuurlijk!


Het bulderde echt, we werden bijna uit de jassen geblazen. Heerlijk! De zon scheen uitbundig en het was een spektakel om de beukende golven te zien. Het toetert nog na in mijn oren, maar we kunnen er weer even tegen.


Vanmorgen was het ietsjes natter buiten, daarom is de naam van deze omslagdoek hierbij wel passend: Waiting for the Rain.


Een super mooi en origineel ontwerp: het lijkt alsof de kant-achtige stukken uit de ribbels breken. Ik vond deze sjaal/patroon op Ravelry. Je kunt het patroon daar kopen, in het Engels met schema's en tekst. Op Ravelry vind je al veel foto's van andere breisters die dit patroon hebben gebreid, je komt prachtige exemplaren tegen van verschillende materialen en/of kleuren. Deze vind ik ook schitterend:

 


Voor de sjaal heb je ca. 800 meter nodig (sokkenwoldikte of ietsje dikker). Je breit verschillende technieken naast de eenvoudige ribbels, o.a. kantbreien en verkorte toeren.
Nog meer inspiratie vind je bij Ravelry, als je zorgt dat je ingelogd bent zie je heel veel varianten.





6 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige omslagdoek Jeanet. Echt een juweeltje. Voor de handige breier.
    Met de regen is het best meegevallen de afgelopen dagen.
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is deze mooi, moet toch echt leren breien. Is een hele goede inspiratie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat een prachtige shawl, zou je deze ook kunnen breien met de Rafiki-unicat ? ben benieuwd, het lijkt me zo mooi.

    Groetjes Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtig is die sjaal. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen