Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 3 maart 2016

Vroedvrouw

Dit schattige baby-dekentje logeert een poosje in onze winkel.


Het is gehaakt volgens het zgn. "Call the Midwife"-patroon. Het is gebaseerd op een serie van de BBC Call the Midwife. (Vandaar die vroedvrouw!)
De ontwerpster zag in de serie een dergelijk patroon en maakt het opnieuw, je leest het op Little Monkey Crochet, waar je ook het Engelse patroon vindt. De Nederlandse vertaling vind je hier.

blanketphoto-1

Het dekentje hieronder heeft nog iets extra's. Door het gaatjes patroon is met een kettingsteek een extra randje gehaakt met Schachenmayr Lenja Soft. Het dekentje zelf werd gehaakt met Scheepjes Softfun Denim, kleur 507 (5 bolletjes).
Dit dekentje is ca. 70 x 70 cm, haaknaald 4. Het patroon is ook goed te doen als je nog niet zoveel ervaring hebt.



Uiteraard is dit patroontje te haken met elk soort garen, pas je haaknaald aan de dikte van het garen aan. Werk je graag met een schema, dan heb je hier wel wat aan:






4 opmerkingen:

  1. Och, wat lief!! En nu maar hopen dat er ooit een keer kleinkinderen komen ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooohh! Ik ben echt verzót op die serie. Leuk om het dekentje zo terug te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier nog iemand die trouw iedere zondagavond klaar zit voor de serie! Ikzou er bijna een dekentje bij haken....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk is deze he? Misschien een leuke aanvulling. Op mijn blog heb ik mijn patroon van een "Call the Midwife" geboorteslingertje staan. Hier te vinden http://ellebel5.blogspot.nl/2015/11/tutorial-call-midwife-birthday-bunting.html
    Groetjes van Ellebel

    BeantwoordenVerwijderen