Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 22 maart 2016

Thank You Scarf

Zoals al vaker sinds ik blog, weet ik niet in woorden uit te drukken hoe verslagen en verschrikt ik ben na het horen van het nieuws uit Brussel vandaag. Wat een verdriet, chaos en angst - en zo dichtbij! Uitgerekend vanavond moet ik naar school om de veiligheid van Miriams reis naar Afrika te bespreken, hoe actueel wordt het dan....

In het licht van de gebeurtenissen lijkt het onbenullig om over bolletjes wol te schrijven, maar dat is wat ik dóe. Dus ook vandaag.


Twee weken geleden nam een klant dit leuke oranje-rode leren jasje mee en zocht een draadje om een leuke sjaal van te haken. En dit is wat ze ervan maakte (Op verzoek nam ze het jasje nog even mee naar de winkel om een foto te maken): 
Het werd de Thank You Scarf en ze maakte deze van 4 bolletjes van een nieuw garen van Adriafil, EraOra. 100% katoen, 135 meter op 50 gram 4,25 per bolletje. Haken op nld 4 (afhankelijk van je hand van haken en wat je mooi vindt).



Je vindt het gratis patroon van de Thank You sjaal bij Yuli Handmade, voor deze sjaal is het patroon 4 (i.p.v. 3) keer gebruikt. De lengte bepaal je zelf, maar met 4 bolletjes heb je een ruime sjaal die je dubbel kunt dragen.


Dit zijn de kleurtjes die op dit moment op voorraad zijn (het voorbeeld werd gemaakt met de laatste, meest rechtse kleur).




5 opmerkingen:

  1. Ja in en in triest en het gebeurde inderdaad niet ver weg. Wij wonen in Bergen op zoom en België en met name Antwerpen is voor ons dichterbij dan Breda of Rotterdam. Het is er ook gezellig en de sfeer bevalt ons altijd prima in België. Nu is het dus bijna om de hoek. Wij vertrekken ook wel eens vanaf Zaventem, lekker dichtbij. Ik hoop zo dat het hier bij blijft. Maar ja. Nu over de bolletjes en de sjaal: Ik vind de kleuren combi super mooi. Vaak zie je op de bol niet hoe het kleuren verloop is. Deze past zo prachtig bij het jasje. Daar gaat ze veel plezier aan beleven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verschrikkelijk bericht uit België.

    Wat mooi dat je dit laat zien! Ik had niet verwacht dat deze bolletjes zo'n mooi kleureffect geven en het kleurt prachtig bij het jasje!

    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inderdaad, triest, onwezenlijk....zit al een hele dag aan tv gekluisterd,ben Belgische en woon in vlaanderen. Vroeger woonde ik in het Brusselse en heb er nog familie wonen. Gelukkig zijn we dankzij" wol" ivm haken, breien of borduren over de ganse wereldwijd verenigd en dat krijgen ze niet kapot. Nooit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Inderdaad verschrikkelijk wat er allemaal gebeurd is. Echt heel eng vind ik het worden. Ik wilde even zeggen wat een mooie sjaal ik het vind geworden. Echt heel gaaf. Bedankt voor de inspiratie :-). Fijne woensdag.

    Lieve groetjes,
    Emily
    (Casacreaemilia.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geen mooie berichten uit Brussel nee... maar wel een heel mooi sjaaltje! Past super op dat leuke jasje.

    BeantwoordenVerwijderen