Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 25 maart 2016

Bloemetjes

Het duurt lang, maar onmiskenbaar komt het voorjaar zijn intrede doen. Ik kijk er naar uit! Na de regen komt echt de zonneschijn weer - hier in het uiterste zuidwesten lacht het stralende zonnetje ons al toe en worden de wolken al weggeblazen. Dit ideetje vol met bloemen past daar prima bij!


Gevonden op dit blog. De maakster noemt het een "Blanket in Bloom", maar je kunt er natuurlijk ook een omslagdoek of zelfs een tuniekje van maken (gebruik je fantasie!).

De beschrijving (schema met veel foto's) vind je hier. Eindeloos veel mogelijkheden met verschillende garens. Je kunt eerst alle bloemetjes haken, en pas op het eind met de lossen aan elkaar ("join-as-you-go").


Voor de komende dagen ga ik een kleine blog-pauze inlassen. De Menière speelt enorm op de laatste weken en ik heb alle energie nodig om zo lang mogelijk op de been te blijven. Uiteraard is de winkel vandaag en morgen nog open. Dinsdag meld ik me weer op dit blog.

Hele fijne Paasdagen gewenst!

12 opmerkingen:

  1. Ook fijne Paasdagen en doe het dan maar wat rustiger allemaal. Beterschap.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Och arme jij dat is toch ook een rotziekte. Beterschap!!!

    Ik wens je fijne paasdagen en hoop dat je een beetje tot rust kunt komen.

    Groetjes, Marina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mooie paasdagen en sterkte, tot volgende week!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Even lekker bij komen Jeanet, ik hoop op Goede Paasdagen met een beetje zon..hier kwam hij pas in de namiddag voor de dag !!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Even lekker bij komen Jeanet, ik hoop op Goede Paasdagen met een beetje zon..hier kwam hij pas in de namiddag voor de dag !!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijne dagen en rustigjes aan...breekt het lijntje niet ;) Doen hoor! Lieve groet Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat is dat toch akelig, zo'n energie slurpende ziekte. En dan gaat het nog niet eens over de andere klachten die je door de menière hebt. Sterkte ermee Jeanet!! Ik hoop dat jullie nog zon hebben dit Paasweekend en dat je lekker kan bijkomen!
    Lieve groet, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ben gek op bloemen en deze is ook erg mooi.. vooral die zachte kleurtjes.. prachtig.
    vrolijke paasdagen.

    lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Erg mooi met die bloemetjes. Fijne Pasen en beterschap hoor.
    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heel leuk de bloemetjes met al die kleurtjes! Fijne paasdagen en neem wat rust Jeanet, luister naar je lichaam en geef wat het vraagt, makkelijker gezegd dan gedaan, maar wij vrouwen moeten leren om meer tijd hiervoor te nemen, ook ik.
    Beterschap! Rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hi do have a written pattern for the flower blanket please

    BeantwoordenVerwijderen