Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 24 februari 2016

Voorbode

Zie je dat? Daar in de hoek van de winkel.....? De ZON schijnt door het raam! Nog maar een klein hoekje, ergens linksboven, maar dat betekent dat de zon toch al hoog genoeg komt om over de buurhuizen heen te schijnen. Een voorbode van de lente...(o, en ik heb de eerste vogeltjes ook al horen fluiten).


Het komende half jaar is dat een gedoe met zonneschermen op-en-neer om verschieten van de wolletjes te voorkomen, maar nu is het nog genieten van de eerste zonnestralen in de winkel. Héérlijk, we gaan de goede kant weer op.....


Onder het raam - gelukkig nu nog in de schaduw - liggen de prachtige strengen van handgesponnen en handgeverfde merino-met-zijde. Er is weer een heleboel bijgekomen sinds de vorige keer. Er liggen nu prachtige turkooise en zee-groene tinten bij. Ik maakte van een streng (230 gram/€23,00) een heerlijke, prachtige kol. Het was een beetje experimenteren met de naalddikte en de steken, maar dit is 'm.
Ik zette 100 steken op met rondbreinaald 7mm/60 cm. Eerste breide ik een aantal ribbels om krullen te voorkomen. Ik ging daarna in tricotsteek verder omdat ik de structuur van de wol het mooist vond uitkomen. Op het eind nog een paar toeren ribbels en klaar was mijn heerlijke kol. 



De kol valt ruim, precies goed voor mij (40 cm hoog, bijna 80 cm in het rond). Niet te strak om mijn hals, zodat ik 'm heerlijk op een shirt binnen kan dragen en ruim over de kraag van mijn winterjas. (ik heb het al zelden koud, en gezien mijn leeftijd wordt dat niet minder, haha!) Het materiaal is superzacht en kriebelt niet.


Kijk nou wat een prachtige kleuren!


Want ondanks het lente-zonnetje is het nog best koud buiten en kunnen we een warme kol nog goed gebruiken. En een prachtig kussen zou ik ook nog wel eens willen maken van dit garen.

5 opmerkingen:

  1. Heerlijk dat lentezonnetje. In deze tijd wordt de wolwinkel ook langszaam een lentewinkel met alle nieuwe lente- en zomergarens. Die handgeverfde garens zien er mooi uit.

    Fijne dag, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooh, fijne wollies (ik zit ny naar een sneeuwstorm te kijken, haha!!)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oh wat een mooie wollen!
    En wat fijn dat zonnetje in je eigen winkel, heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er prachtig uit dit garen.
    Het zonnetje ziet er lekker uit als je binnen zat vandaag. Maar buiten vond ik het toch nog behoorlijk fris.
    Tis wel goed voor de gemoedstoestand. Tenminste voor de mijne wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er prachtig uit dit garen.
    Het zonnetje ziet er lekker uit als je binnen zat vandaag. Maar buiten vond ik het toch nog behoorlijk fris.
    Tis wel goed voor de gemoedstoestand. Tenminste voor de mijne wel.

    BeantwoordenVerwijderen