Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 1 februari 2016

Shaun The Sheep

We houden als wol-liefhebbers natuurlijk van schapen! En zeker van Shaun :-)
Shaun is een zeer grappig, zéér Brits schaap die allerlei avonturen beleeft en die zelfs een heuse film op zijn naam heeft staan. Ik ben fan van Shaun......
Dus ik was erg enthousiast toen vorige week een klant deze deken wilde gaan breien:


Haha, wie bedenkt het! (En schrijft het patroon....!) Voor de fans uiteraard een must-have. Het patroon van deze grappige schapendeken kun je gratis downloaden via Rowan. (Niet vergeten, je hebt een account nodig en je moet ingelogd zijn). Het patroon is in het Engels. We kozen voor Schachenmayr Merino 120, deze kleuren kwamen helemaal overeen met het patroon.

Shaun kun je ook prima haken, ik blogde er al eens eerder over (ben dan ook een verstokte fan).


Deze schattige Shaun is van Little Z - Handmade, het patroon van PurpleLinda. Voor het vachtje zou je Lenja Soft kunnen gebruiken, zo krijgt Shaun wel een heel hoog knuffelgehalte.

Shaun heeft al veel mensen geïnspireerd, zo maak je dit etuitje snel met dit breischema (pas evt. de breedte aan!)


En voor de échte Shaunfans mag deze muts natuurlijk niet ontbreken! Het patroon koop je via Ravelry


Nou, weer genoeg Shaunspiratie voor vandaag!






9 opmerkingen:

  1. Hahaha, geweldig!!! Dat is nog eens een inspirerend schaapje :-).
    Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat iemand de deken gaat breien, ik zag ze al bij Rowan en vond ze supertof! Wel een werk, maar dan heb je ook iets aparts. Shaun blijft geweldig in alle vormen, zowel als muts of als etui of gewoon als het schaap himself.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Shaun is een held (op sokken). Hele leuke patronen. De to-do list is weer langer geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ohhhh, Wat leuk. Zowel Shaun het schaap als de deken! De kleinkinderen zijn grote fan van Shaun! Deze komt op mijn lijst!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Haha, wat grappig! Wij houden hier ook al een hele tijd van Shaun :) Die filmpjes zijn gewoon geweldig leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik heb het patroon gedownload, kan je mij vertellen welke kleuren je hebt gebruikt van schachenmeyr. ik wil het gaan haken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas weet ik dat niet meer, het is 6 jaar geleden….

      Verwijderen