De kinderen uit de sloppenwijk Kibera (Nairobi) moeten verplicht een uniform aan als ze naar school gaan. Bij zo’n uniform hoort een effen blauwe trui. Helaas is de kwaliteit van de garens in Kenia erg slecht. Hierdoor lopen de kinderen al snel in truien die rafelen en waar gaten in vallen.
Daarom zet Marieke Oudman een brei actie op. Deze actie houdt in dat breisters in Nederland blauwe truien gaan breien voor de schoolkinderen in Kenia. Stichting EBOO in Kenia sponsort 159 kinderen. Wat zou het geweldig zijn als we met elkaar 159 kunnen breien!
Wat voor truien zijn er nodig?
- 159 truien in effen donkerblauw en rood (kijk voor de juiste kleuren op de website, het is een uniform-trui dus de goede kleur is best belangrijk)
- met V-hals
- van acryl garens
- in de maten 104, 116, 128, 140, 152, 164
U kunt de garens zelf aanschaffen maar u kunt ook bij Marieke Oudman terecht voor kant-en-klare pakketjes, neem even contact met haar op als je vragen hebt of mee wil doen!
Het patroon van de truien vind je hier

Meer informatie over de Stichting Ebbo vind je op deze website. (Kun je niet breien, dan mag je natuurlijk ook op een andere manier je bijdrage geven!)
Alles over deze brei-actie en contactgegevens vind je hier en hier.