Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 8 december 2015

Glitter

Zo rond de feestdagen zie je in de kleding ook wat meer glitters en sparkeltjes terugkomen. Ook de brei- en haakgarens kun je oppimpen met wat lurex of pailletjes.


Zo is het het fijne mee-brei draadje Paillettes, een dun lurexdraadje dat je met elk soort garen kunt meerbreien of meehaken. De ienieminie-pailletjes maken het superfeestelijk.


Paillettes is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar (zie 1e foto). Er zit wel 390 meter op een bolletje (€ 3,95). Alleen een rand meebreien/haken kan natuurlijk ook. Je hoeft geen dikkere naald te gebruiken als je dit dunne draadje meebreit/haakt.
Eerder gebruikte ik dit garen al in de pompoenen.

Een lurex-draad die je "enkel" kunt verwerken is er ook. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.
(€ 3,00 per bol - 145 meter)




Ik haakte er deze sterren mee:


En bij sommige zit het fijne lurex-draadje al in het garen verwerkt: Deze sjieke trapjessjaal van Sascha maakte we van 1 bol Scheepjes Invicta Glamour (ook verkrijgbaar in heel veel andere kleuren).

(het pakketje voor deze sjaal is nog steeds te bestellen, even mailen)


Wat zullen we sprankelen...... :-)



3 opmerkingen:

  1. Prachtige allemaal! Ja, met die glitter&glamour-garens kun je mooie dingen maken!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij de pompoenen gaf het paillettengaren een heel leuk effect. Heel makkelijk om mee te nemen met het breiwerk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt genieten van die glitter wolletjes. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen