Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 16 november 2015

Twee

Het liefst wil ik van alle wolletjes in in de winkel liggen een gebreid of gehaakt voorbeeld hebben liggen. Althans - dat is de theorie..... de praktijk is veel weerbarstiger want ik kan het tempo niet meer bijhouden. Overdag ben ik wel de hele dag bezig met haken en breien, maar ik maak geen meters. Dan moet er wel eens gekookt worden, boodschappen, huishouden, repetities overhoren, heel veel mails beantwoorden...en dan kan ik 's avonds laat net nog tot twee tellen.

En dat lukte dus ook nog net met dit patroontje :-)


Gelukkig wordt het aan het eind van de week een stuk kouder, en kunnen we die warme dingen ook eindelijk gaan dragen :-)
Deze kol is gemaakt van 3 bollen Lammy Rainbow (2 groen, 1 blauw) en is gehaakt als rechte lap die op het eind aan elkaar wordt gehaakt/genaaid. ik haakte met nld 5,5.


Het garen is iets gemeleerd en haakt heerlijk weg. Het patroon is simpel: een herhaling van - je raadt het al - twee halve stokjes :-) Ik nam het patroon van Kat-Kat-Katoen (Nederlands), Emily Stripes.


Lammy Rainbow is verkrijgbaar in meer kleuren, de samenstelling is 65% acryl, 35 % wol - € 5,50 per bol van 100 gram - 180 meter.



Natuurlijk zou ik het liefst meer truien, vesten en dekens voor de winkel en thuis willen maken, maar wanneer??? 



9 opmerkingen:

  1. wat een leuk idee, ik heb nog twee bollen noorse wol van jou die krijgen nu een prima doel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie kleurcombinatie ook!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Jeanet,
    Wat ontzettend leuk dat je mijn patroontje hebt gebruikt!
    Voel me vereerd, want ik lees altijd met veel plezier je blog en dan plots zie ik mijn eigen blog vermeld staan :-)
    Dankjewel om mijn maandag op te fleuren!
    Groetjes, Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was precies wat ik nodig had :-)
      Tellen tot 2 - dat is soms heel goed voor me (niet te moeilijk). En bovendien heeft het garen niet meer nodig. Dank je wel voor de inspiratie!
      Jeanet

      Verwijderen
  4. Zo knap zoals jij toch steeds weer zoveel haak- en breiwerk voor in de winkel maakt en dingen zoekt om iedereen te inspireren.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig geworden! Die kleuren!
    Ik zoek het patroon op.
    Zo herkenbaar dat je maar tot 2 kan tellen. Soms is dat al veel!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuke kol, je bent gewapend tegen de kou nu!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen