Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 30 november 2015

Rendier

Wat stormt het hier weer! De Windkracht 9 blaast hier weer van alles door de tuin, en het giert griezelig rond de kerktoren. De vroege kerstbomen die we vorige week in onze straat hebben geplaatst waaien bijna weg.... sfeervol :-) "Hoor, de wind waait met de Kerstboom"....
Het was niet het aangenaamste weer om vanmiddag wat boodschappen te halen in de stad, en blijkbaar dachten meer mensen zo want het was gewoon stilletjes. Waarbij ik dan ook altijd bedenk dat ik best blij ben dat ik met mijn handwerk-toko niet in een van de hoofdstraten-met-bijbehorende-huur van Middelburg zit - "elk voordeel hep z'n nadeel" :-)

 

Het is in elk geval heerlijk weer om te haken en breien! En of deze grappige rendier-capuchon bestand is tegen windkracht 9 durf ik te betwijfelen, maar leuk is-tie wel. Een Engels haakpatroon is te koop via Etsy, een brei-variant vind je hier.
via deze Etsy-shop koop je nog veel meer leuke patronen voor originele mutsen, zoals een Bambi of een Vossen-muts/capuchon.

KNITTING PATTERN hooded cowl deer fawn Bämbi with antlers (baby, toddler, child, adult sizes) Crochet fox hood cowl Reed - PDF crochet pattern - in baby, toddler, child and adult sizes

Als deze patronen (vaak in haak- en breiversie) vind je hier allemaal op een rij. De basis is m.i. vaak hetzelfde - het kleurgebruik en enkele details maken het bijzonder!


3 opmerkingen:

  1. Wat leuk, vooral die gekleurde. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met die harde wind en regen is een fijne hoodie geen overbodige luxe. Deze capuchons zien er echt leuk uit en lekker warm.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen