Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 26 november 2015

In de knoop

Soms zit alles in de knoop.
Dichtbij en veraf.
Van binnen en van buiten.
Letterlijk en figuurlijk.... met wat tijd en geduld (niet bepaald mijn sterkste kant) is de knoop heel vaak te ontwarren ook al lijkt het onbegonnen werk.
Deze sjaal geeft het prachtig weer!

Celticmyths4



Je vind dit prachtige patroon op Ravelry, waar je het gratis patroon kan downloaden in Engels, Duits en Frans. Er zit een schema bij voor de kabel. 
Eerst wordt de "body" gebreid, daarna de rand met de Keltische knoop. Met wat tijd en geduld krijg je het vast wel voor elkaar :-) Kies voor deze prachtige sjaal/omslagdoek een mooi garen, dan komt je patroon nóg mooier uit!




Ik zit helaas ook nogal in de knoop met mijn tijdschema....... morgen is er Winterfair en er moet (verrassing!) nog van alles gebeuren. Tot morgen!

9 opmerkingen:

  1. Wat ontzettend mooi, vooral in het grijs.
    Fijne avond,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeeeh, dat is echt een plaatje!
    Succes met de winterfair!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is al weer vandaag, de winterfair! En dat gaat je allemaal goed lukken, zeker weten :-).
    Hele mooi sjaals laat je hier zien!! Zo'n driebubbele kabel, prachtig!!
    Lieve groet, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtige sjaal. Leuk om te dragen alles het even moeilijk is en alles in de knoop zit.

    Veel plezier en succes morgen, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hij is inderdaad prachtig. Enne ik ben de winterfair helemaal vergeten. Ik had wel willen komen. Maar goed hopelijk is het leuk en gezellig geweest.

    BeantwoordenVerwijderen