Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 22 oktober 2015

Schaduw

Weet je nog dat ik eerder blogde over Dominobreien? O.a. hier en hier.
Kleuren zijn hierbij best belangrijk en je kunt er hele leuke effecten mee bereiken! Dat zie je terug in dit leuke kussen, dan schaduwen lijkt te hebben....


Leuk he? Dat beetje grijs maakt het juist heel bijzonder en het kussen krijgt opeens diepte! Natuurlijk nét even wat moeilijker dan "gewoon" domino-breien, maar dan heb je ook wat! :-)
Je kunt het patroon gratis vinden op Ravelry (Engels).


Wil je net beginnen met deze techniek? Hier vind je een video, maar als je écht een stap voor stap de basis goed leren, dan koop je Wieke's e-Book over Dominobreien.

En natuurlijk kun je niet alleen kussens maken met deze techniek, maar ook sjaals, dekens, tassen, etc.



8 opmerkingen: