Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 1 oktober 2015

Dubbel

Met regelmaat laat ik op mijn blog een mooi patroon zien van Charlotte, o.a. de o-zo-mooie Herfst-sjaaldeze Romantische Sjaal en niet te vergeten de Zeeuwse sjaal. Uit haar creatieve koker kwam ook weer geweldig leuk ontwerp van een kol:


Gemaakt van heerlijk zachte Merino (150 gram hoofdkleur, 100 gram inbreikleur) - en zo gebreid dat je 'm aan twee kanten kan dragen. 


Nu is het niet slim om aan het eind van de avond aan je snipverkouden dochter te vragen om ze nog even op de foto wil gaan... ik zou beter moeten weten. Niet doen - toch gedaan. Laten we zeggen dat de lichtval niet optimaal was (we hebben het niet over de stemming). 


Het ontwerp is prachtig en zit vol details! Zoals je ziet is de kol iets taps. Een prachtig patroon is ingebreid en aan de randen zit een Letse Vlecht (Latvian Braid) gebreid. De boven- en onderkant hebben een muizentandje.


Hier zie je prima hoe de kol aan een stuk is gebreid. Ook de "binnenkant" heeft een mooi patroon, zodat je de kol op 2 manieren kan dragen.


Charlotte schreef een duidelijk patroon dat je hier terugvindt of via Ravelry kunt downloaden. Ook de Letse vlecht wordt daarin uitgelegd. 
Kijk zeker eens op Charlotte's Ravelry-pagina, want daar vind je al haar patronen terug.
Binnenkort zeker nog meer uit haar creatieve koker!
Wil je de kol van dichtbij bekijken - kom dan even langs in de winkel (ik bof met zoveel creatieve mensen in mijn buurt!), ook de Merino kun je dan zien én voelen!




3 opmerkingen:

  1. Hij is echt prachtig!! Zulke mooie ontwerpen steeds van Charlotte!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beterschap voor je dochter. Wat showt ze een prachtige col. leuk dat hij dubbel gedragen kan worden. Ik ben echt weg van Charlotte's herfstsjaal.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtig patroon! Had jouw dochter deze eerder gehad, dan was ze misschien niet zo verkouden geweest. Want zo'n col wil je niet afdoen. Veel beterschap, alvast veel plezier in de herfstvakantie!

    We hebben vanuit Oostbrabant een bezoekje aan Zeeland gepland in de herfstvakantie, en in mijn planning staat óók een bezoekje aan jouw winkel. Ik zal goed in de gaten houden dat ik niet net op de 'verkeerde' dag kom, aan het begin van de week dus ;).

    Zo, en nu snel op Ravelry kijken.

    BeantwoordenVerwijderen